Ελλάδα
24-07-2021 | 18:15

Πρόγραμμα κατάρτισης και πιστοποίησης ύψους 500.000 ευρώ στο νομό Λασιθίου

Newsroom
Μοιράσου το
Πρόγραμμα κατάρτισης και πιστοποίησης ύψους 500.000 ευρώ στο νομό Λασιθίου
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Πρόγραμμα κατάρτισης και πιστοποίησης 342 εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων θα υλοποιήσει το Επιμελητήριο Λασιθίου, με τη δράση για κατάρτιση και πιστοποίηση που θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Κρήτης με 500.000 ευρώ. 

Ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, υπέγραψε το συγκεκριμένο πρόγραμμα, αντικείμενο του οποίου αποτελεί η παροχή υπηρεσιών κατάρτισης και πιστοποίησης των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, όλων των παραγωγικών κλάδων της οικονομίας και αυτοαπασχολούμενων, που έχουν έδρα ή παράρτημα στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, για την απόκτηση νέων γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων. Όπως επισημαίνει η αρμόδια διεύθυνση της Περιφέρειας, όσοι εκπαιδευτούν, θα ενισχύσουν ουσιαστικά τη δυνατότητα απασχόλησής τους, την προοπτική βελτίωσης των όρων απασχόλησής τους και την επαγγελματική τους κινητικότητα. 

Η δράση περιλαμβάνει προγράμματα κατάρτισης διάρκειας 100 ωρών έκαστο και πιστοποίηση επαγγελματικών γνώσεων και δεξιοτήτων από διαπιστευμένους φορείς πιστοποίησης, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/IEC 17024.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.