Πρόγραμμα κατάρτισης και πιστοποίησης ύψους 500.000 ευρώ στο νομό Λασιθίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πρόγραμμα κατάρτισης και πιστοποίησης ύψους 500.000 ευρώ στο νομό Λασιθίου
Πρόγραμμα κατάρτισης και πιστοποίησης 342 εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων θα υλοποιήσει το Επιμελητήριο Λασιθίου, με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης

Πρόγραμμα κατάρτισης και πιστοποίησης 342 εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων θα υλοποιήσει το Επιμελητήριο Λασιθίου, με τη δράση για κατάρτιση και πιστοποίηση που θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Κρήτης με 500.000 ευρώ.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, υπέγραψε το συγκεκριμένο πρόγραμμα, αντικείμενο του οποίου αποτελεί η παροχή υπηρεσιών κατάρτισης και πιστοποίησης των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, όλων των παραγωγικών κλάδων της οικονομίας και αυτοαπασχολούμενων, που έχουν έδρα ή παράρτημα στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, για την απόκτηση νέων γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων. Όπως επισημαίνει η αρμόδια διεύθυνση της Περιφέρειας, όσοι εκπαιδευτούν, θα ενισχύσουν ουσιαστικά τη δυνατότητα απασχόλησής τους, την προοπτική βελτίωσης των όρων απασχόλησής τους και την επαγγελματική τους κινητικότητα.

Η δράση περιλαμβάνει προγράμματα κατάρτισης διάρκειας 100 ωρών έκαστο και πιστοποίηση επαγγελματικών γνώσεων και δεξιοτήτων από διαπιστευμένους φορείς πιστοποίησης, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/IEC 17024.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider