Διεθνή
17-07-2021 | 17:06

Επαναφορά περιοριστικών μέτρων στο Βιετνάμ λόγω του κορονοϊού

Newsroom
Μοιράσου το
vietnam rice
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Το Βιετνάμ θα επαναφέρει περιορισμούς στις μετακινήσεις σε 16 νότιες επαρχίες και για δύο εβδομάδες από τη Δευτέρα, καθώς η ασιατική χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με το χειρότερο μέχρι τώρα ξέσπασμα της COVID-19, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Το Βιετνάμ κατόρθωσε να κρατήσει σε σχετικό χαμηλό επίπεδο τον αριθμό των κρουσμάτων, μέσω της διεξαγωγής μαζικών και στοχευμένων διαγνωστικών τεστ, αλλά και της λεπτομερούς ιχνηλάτησης των επαφών, όπως και της διεξαγωγής ελέγχων στα σύνορα, αλλά και της επιβολής μέτρων καραντίνας.

Ωστόσο, ο εντοπισμός νέων συρροών μολύνσεων κατά τις πρόσφατες εβδομάδες, έχει κλιμακώσει την ανησυχία μεταξύ των αξιωματούχων του τομέα της υγείας.

“Το ξέσπασμα που αντιμετωπίζουμε τώρα, γίνεται πιο πολύπλοκο” ανέφερε σε μία ανακοίνωσή της, η κυβέρνηση. “Οι περιορισμοί επιβάλλονται για την προστασία της υγείας των ανθρώπων”.

Το Βιετνάμ ανέφερε σήμερα 3.718 νέα περιστατικά μολύνσεων. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων και για την τρίτη συνεχόμενη ημέρα, με περισσότερα από 3.000 κρούσματα μόλυνσης από την COVID-19.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.