Διεθνή
09-07-2021 | 18:08

Το διάστημα μεταξύ των δύο δόσεων του εμβολίου Sputnik-V μπορεί να φθάσει και τις 180 ημέρες

Newsroom
Μοιράσου το
Το διάστημα μεταξύ των δύο δόσεων του εμβολίου Sputnik-V μπορεί να φθάσει και τις 180 ημέρες
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Το διάστημα μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης του ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού Sputnik-V μπορεί να φθάσει και τις 180 ημέρες, ανακοίνωσε σήμερα το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF» επικαλούμενο τον ινστιτούτο που ανέπτυξε το εμβόλιο και προσθέτοντας ότι το μεγαλύτερο διάστημα μεταξύ των δόσεων διασφαλίζει καλύτερη ανοσολογική απόκριση.

Η Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των Φιλιππίνων είχε ανακοινώσει αυτή την εβδομάδα ότι το Ινστιτούτο Γκαμαλέι της Μόσχας είχε ζητήσει το διάστημα μεταξύ των δύο δόσεων να αυξηθεί στις 90 από τις 21 μέρες που είναι αυτή τη στιγμή.

Το RDIF, το οποίο προωθεί εμπορικά το ρωσικό εμβόλιο, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι το μεγαλύτερο διάστημα μεταξύ των δύο δόσεων διασφαλίζει καλύτερη ανοσολογική απόκριση και δεν έχει καμία σχέση με τις πωλήσεις του εμβολίου στο εξωτερικό.

«Η επιμήκυνση του επιτρεπτού διαστήματος μεταξύ της πρώτης και δεύτερης δόσης του εμβολίου Sputnik-V δεν σχετίζεται με τις διεθνείς πωλήσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος του RDIF, απαντώντας στο ερώτημα αν οι χώρες στις οποίες πωλείται το ρωσικό εμβόλιο, αποφασίζουν την επιμήκυνση του διαστήματος εξαιτίας καθυστερήσεων στις προμήθειες του εμβολίου.

Νωρίτερα ο διευθυντής του Επιστημονικού ερευνητικού Κέντρου Γκαμαλέι της Μόσχας Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ είχε δηλώσει ότι το διάστημα μεταξύ των δόσεων του εμβολίου μπορεί να αυξηθεί από τις 21 έως τις 90 ημέρες. Μερικές χώρες, για παράδειγμα το Καζακστάν, η Αργεντινή, οι Φιλιππίνες» αύξησαν το διάστημα μεταξύ των δόσεων του εμβολίου Sputnik-V, ενώ στην Ρωσία το διάστημα αυτό παραμένει στις 21 μέρες.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.