CDC: Κυρίαρχη η μετάλλαξη Δέλτα στις ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
CDC: Κυρίαρχη η μετάλλαξη Δέλτα στις ΗΠΑ
Κυριαρχεί η μετάλλαξη Δέλτα στις ΗΠΑ

Ήδη φαίνεται πως κυριαρχεί στις ΗΠΑ η μετάλλαξη Δέλτα, σύμφωνα με τη μοντελοποίηση δεδομένων που καταρτίζουν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC).

Σύμφωνα με τον οργανισμό, η μετάλλαξη Δέλτα του νέου κορονοϊού έγινε κυρίαρχη στη χώρα μέσα στις δύο εβδομάδες που έληξαν στις 3 Ιουλίου, με το 51,7% των κρουσμάτων να συνδέονται με αυτή που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία.

Το ποσοστό των κρουσμάτων που συνδέονται με τη μετάλλαξη Άλφα, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία, και ήταν η κυρίαρχη στις ΗΠΑ μέχρι στιγμής, μειώθηκε στο 28,7%.

Παράλληλα, την Τρίτη, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έστειλε ισχυρό σήμα προς τους Αμερικανούς που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί κατά της Covid-19, να το κάνουν για να προστατευθούν από την ευρέως διαδεδομένη, εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή.

Μέχρι στιγμής, τα αρχικά δεδομένα έχουν δείξει ότι τα εμβόλια Pfizer/BioNTech, AstraZeneca και Moderna προστατεύουν σε μεγάλο βαθμό έναντι της μετάλλαξης Δέλτα, με τη συγκέντρωση αντισωμάτων εξουδετέρωσης να είναι σχετικά μειωμένη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider