Διεθνή
06-07-2021 | 19:22

Αφγανιστάν: Η αποχώρηση των ΗΠΑ έχει ολοκληρωθεί πλέον του 90% - Η Γερμανία έκλεισε το γενικό της προξενείο στο Μαζάρ-ι-Σαρίφ

Newsroom
Μοιράσου το
Αφγανιστάν: Η αποχώρηση των ΗΠΑ έχει ολοκληρωθεί πλέον του 90% - Η Γερμανία έκλεισε το γενικό της προξενείο στο Μαζάρ-ι-Σαρίφ
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι η αποχώρηση των δυνάμεων των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν έχει ολοκληρωθεί κατά σχεδόν 90% και πλέον.

Στην ανακοίνωσή της η Κεντρική Διοίκηση (USCENTCOM) ανέφερε πως οι αμερικανικές δυνάμεις παρέδωσαν επισήμως τον έλεγχο επτά εγκαταστάσεων στο υπουργείο Άμυνας του Αφγανιστάν.

Η αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν ξεκίνησε τον Μάιο και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 11 Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα η Γερμανία έκλεισε το γενικό προξενείο της στο Μαζάρ-ι-Σαρίφ στο βόρειο Αφγανιστάν στο πλαίσιο της αποχώρησης των ξένων δυνάμεων, γνωστοποίησε σήμερα ένας διπλωμάτης.

Οι τελευταίοι Γερμανοί στρατιωτικοί που είχαν βάση το στρατόπεδο εκστρατείας Μάρμαλ, στη Μαζάρ-ι-Σαρίφ, εγκατέλειψαν τη χώρα την περασμένη εβδομάδα.

Το γενικό προξενείο βρισκόταν μέσα στη βάση μετά μια επίθεση αυτοκτονίας το 2016 που έπληξε σοβαρά το κτίριο στο Μαζάρ-ι-Σαρίφ που αρχικά φιλοξενούσε την αντιπροσωπεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.