Βρετανία: Καταργείται η αυτοαπομόνωση για παιδιά και πλήρως εμβολιασμένους έπειτα από επαφή τους με κρούσμα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Καταργείται η αυτοαπομόνωση για παιδιά και πλήρως εμβολιασμένους έπειτα από επαφή τους με κρούσμα
Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον παρουσίασε χθες, Δευτέρα, σχέδια για τον τερματισμό στις 19 Ιουλίου στην Αγγλία των κοινωνικών και οικονομικών περιορισμών που έχουν επιβληθεί εξαιτίας της Covid-19.

Από τις 16 Αυγούστου, οι άνθρωποι που έχουν πλήρως εμβολιαστεί και τα παιδιά δεν θα χρειάζεται πλέον να αυτοαπομονώνονται έπειτα από στενή επαφή με κάποιον που διαγιγνώσκεται θετικός στην Covid-19, δήλωσε σήμερα ο βρετανός υπουργός Υγείας Σατζίντ Τζάβιντ.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον παρουσίασε χθες, Δευτέρα, σχέδια για τον τερματισμό στις 19 Ιουλίου στην Αγγλία των κοινωνικών και οικονομικών περιορισμών που έχουν επιβληθεί εξαιτίας της Covid-19 -- ένα τεστ για το αν η ταχεία εκστρατεία των εμβολιασμών στη Βρετανία θα προσφέρει επαρκή προστασία από την περισσότερο μολυσματική παραλλαγή Δέλτα.

Ο Τζάβιντ δήλωσε πως η επιτυχία του προγράμματος εμβολιασμού σημαίνει πως είναι δυνατό να γίνουν περισσότερα βήματα για τη χαλάρωση των κανόνων αυτοαπομόνωσης γι' αυτούς που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις εμβολίου.

«Από την 16η Αυγούστου ... οποιοσδήποτε είχε στενή επαφή με ένα κρούσμα δεν θα πρέπει πλέον να αυτοαπομονώνεται, εφόσον έχει εμβολιαστεί πλήρως», δήλωσε ο Τζάβιντ μιλώντας στο κοινοβούλιο. «Όπως και με τους ενήλικες, οποιοσδήποτε κάτω των 18 ετών είχε στενή επαφή με κρούσμα δεν θα πρέπει πλέον να αυτοαπομονώνεται».

Μόνον επαφές που διαγιγνώσκονται οι ίδιες θετικές θα πρέπει να αυτοαπομονώνονται, δήλωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider