Διεθνή
05-07-2021 | 16:37

Ιταλία: Το 36,7% των Ιταλών ολοκλήρωσε τον εμβολιαστικό του κύκλο

Newsroom
Μοιράσου το
Εμβόλια κορονοϊού
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Το 36,7% των κατοίκων της Ιταλίας ολοκλήρωσε τον εμβολιαστικό του κύκλο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ιταλικού υπουργείου Υγείας.

Παράλληλα, όμως, συνεχίζει να προκαλεί ανησυχία το ότι 2,5 εκατομμύρια πολιτών άνω των 70 ετών, δεν έχουν ακόμη λάβει ούτε την πρώτη δόση των σκευασμάτων κατά της covid 19. Θα καταβληθεί νέα προσπάθεια, και μέσω των οικογενειακών γιατρών τους, για να πεισθούν να τεθούν υπό την «ασπίδα προστασίας» των εμβολίων.

Στο μεταξύ, ο έκτακτος επίτροπος αρμόδιος για την εκστρατεία εμβολιασμού στρατηγός Φραντσέσκο Φιλιουόλο επιμένει ότι, παρά μια μικρή μείωση στις προμήθειες εμβολίων των φαρμακοβιομηχανιών Moderna και Pfizer, σε καθημερινή βάση μπορούν να συνεχίσουν να χορηγούνται 500.000 εμβόλια. Χθες, Κυριακή, στο μεταξύ, οι νέες μολύνσεις κορονοϊού στην χώρα ήταν 808, με 12 νεκρούς. Ο δείκτης Rt, βρίσκεται στο 0,6.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης σημειώνουν ότι παρά το ότι τα κρούσματα παραμένουν συνολικά σε χαμηλά επίπεδα, τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια σχετική αύξηση, λόγω της σταδιακής διάδοσης της παραλλαγής Δέλτα.

Την τελευταία εβδομάδα, στην περιφέρεια Βένετο καταγράφηκε αύξηση των περιστατικών κορονοϊού της τάξης του 12%, στην Λιγουρία (με πρωτεύουσα την Γένοβα) του 12,9% , ενώ στην κεντρική περιφέρεια Μάρκε, το ποσοστό αυτό αγγίζει το 130%.

Όλοι οι ειδικοί επαναλαμβάνουν ότι η επιφυλακή και η προσπάθεια ιχνηλάτησης των νέων μολύνσεων θα πρέπει να είναι μέγιστη, για να μπορέσουν και να ανοίξουν χωρίς προβλήματα τα σχολεία της χώρας τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.