Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει ο υφυπουργός Ναυτιλίας Κύπρου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει ο υφυπουργός Ναυτιλίας Κύπρου
Κατά την επίσκεψή του, ο υφυπουργός θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας της Ελλάδας, Ιωάννη Πλακιωτάκη

Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει ο υφυπουργός Ναυτιλίας Κύπρου, Βασίλης Δημητριάδης, μεταξύ 4 και 6 Ιουλίου 2021, συνοδευόμενος από στελέχη του υφυπουργείου και του ναυτιλιακού γραφείου της Κύπρου, στον Πειραιά.

Κατά την επίσκεψή του, ο υφυπουργός θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας της Ελλάδας, Ιωάννη Πλακιωτάκη, όπου θα ανταλλάξουν απόψεις με γνώμονα την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών και θα αξιολογήσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ναυτιλία σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο. Στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθούν θέματα που άπτονται της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης Κύπρου-Ελλάδας, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει το υφυπουργείο Ναυτιλίας για διαμόρφωση ενός νέου διαγωνιστικού εγγράφου.

Κατά την παραμονή του στην Αθήνα ο κ. Δημητριάδης θα έχει συναντήσεις με την Εκτελεστική Επιτροπή της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών, την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, την Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά, καθώς και με σημαίνουσες προσωπικότητες της ναυτιλίας και της ναυτιλιακής βιομηχανίας, με σκοπό την ενημέρωση τους για τις στοχεύσεις, δράσεις και τις πρόσφατες πρωτοβουλίες της Κύπρου σε σχέση με τον πράσινο μετασχηματισμό, τις αλλαγές πληρωμάτων και την πρόταση της Κύπρου για διαμόρφωση ενός παγκόσμιου προγράμματος εμβολιασμού των ναυτικών.

Σε δηλώσεις του ο κ. Δημητριάδης ανέφερε: «Μεταβαίνω στην Αθήνα για να συζητήσω με τον Έλληνα ομόλογό μου τις τρέχουσες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ναυτιλία με γνώμονα την περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας, καθώς και της ενίσχυσης της προσπάθειας επίτευξης του στόχου της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης. Θα έχω, επίσης, την ευκαιρία να συναντηθώ με Κύπριους και Έλληνες πλοιοκτήτες, για να αναπτύξω τις στοχεύσεις και τις δράσεις της κυπριακής ναυτιλίας και να ενημερωθώ για τις θέσεις και τις τοποθετήσεις τους στις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τομέας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider