Ειδήσεις | Διεθνή
01-07-2021 | 17:54

Σι Τζίνπινγκ: Οι εχθροί της Κίνας θα βρεθούν αντιμέτωποι με «σπασμένα κεφάλια και αιματοχυσία»

Newsroom
Μοιράσου το
Σι Τζίνπινγκ: Οι εχθροί της Κίνας θα βρεθούν αντιμέτωποι με «σπασμένα κεφάλια και αιματοχυσία»
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η Κίνα δεν πρόκειται να δεχθεί bullying και οποιοσδήποτε επιχειρήσει να το προσπαθήσει θα βρεθεί αντιμέτωπος με «σπασμένα κεφάλια και αιματοχυσία», δήλωσε σήμερα μπροστά σε χιλιάδες ανθρώπους ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζίνπινγκ, κατά τον εορτασμό της επετείου για τα 100 χρόνια από τη σύσταση του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας.

Όπως τόνισε, κατά την ομιλία του, οι πολίτες της Κίνας δεν θα επιτρέψουν σε καμία εξωτερική δύναμη να καταπιέσει την Κίνα. 

Ποιοι είναι οι «εχθροί» της Κίνας; 

Παρότι ο Κινέζος πρόεδρος δεν αναφέρθηκε σε κάποιον συγκεκριμένο «εχθρό», η χώρα βρίσκεται σε κόντρα τόσο με τις ΗΠΑ, για τις εμπορικές σχέσεις, όσο και με την Ινδία, για τα σύνορα μεταξύ των χωρών.

Παράλληλα, η Κίνα βρίσκεται σε κόντρα με την Ιαπωνία, καθώς η πρώτη διεκδικεί ακατοίκητα νησιά από τη δεύτερη. Ενώ, διατηρεί κόντρα και με την Ταϊβάν, τα εδάφη της οποίας απειλεί να εισβάλει. 

Τους τελευταίους μήνες, η Κίνα έχει δεχθεί κριτική και για την φυλάκιση και περιορισμό πέρισσότερων από 1 εκατομμυρίου Ουιγούρων (τουρκόφωνοι μουσουλμάνοι της Κίνας) και άλλων μουσουλμανικών μειονοτήτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.