«Παράθυρο» για 50.000 επιπλέον απολύσεις από Volkswagen

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
«Παράθυρο» για 50.000 επιπλέον απολύσεις από Volkswagen
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Ουσιαστικά, πρόκειται για επιβεβαίωση προηγούμενων ρεπορτάζ που έκαναν λόγο για περικοπή 100.000 θέσεων εργασίας από την αυτοκινητοβιομηχανία της Γερμανίας.

Παράθυρο για 50.000 επιπλέον απολύσεις προκειμένου να ανταποκριθεί στην ανταγωνιστικότητα των αντιπάλων της, άφησε ανοιχτό ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen. Ουσιαστικά, πρόκειται για επιβεβαίωση προηγούμενων ρεπορτάζ που έκαναν λόγο για περικοπή 100.000 θέσεων εργασίας από την αυτοκινητοβιομηχανία της Γερμανίας.

Ο Όλιβερ Μπλουμ αγωνίζεται να βελτιστοποιήσει τη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης, της οποίας τα κέρδη έχουν μειωθεί καθώς αντιμετωπίζει πολλά δισ. ευρώ σε δασμολογικά κόστη, σκληρό ανταγωνισμό στην Κίνα και πιέσεις στο γερμανικό δίκτυο παραγωγής της για να γίνει πιο αποτελεσματική.

Αφού έχει ήδη «κλειδώσει» 50.000 απολύσεις σε ολόκληρο τον όμιλο, συμπεριλαμβανομένης της Porsche και της Audi, η εταιρεία πρέπει να εργαστεί για την περαιτέρω μείωση του κόστους, που ισοδυναμεί με μια «θεωρητική αφαίρεση» άλλων 50.000 θέσεων εργασίας παγκοσμίως, σύμφωνα με το Reuters.

«Αυτή τη στιγμή αξιολογούμε σε όλες τα brands, τις εταιρείες και τις περιοχές που δραστηριοποιούμαστε. Πόσες προσαρμογές είναι πραγματικά απαραίτητες και εφικτές και πόσες μπορούμε να κάνουμε», ανέφερε ο CEO.

Yπενθυμίζεται πως υπήρξαν έντονες εκκλήσεις εργαζομένων προς τη διοίκηση να εξηγήσει τα σχέδια αναδιάρθρωσής της που περιλαμβάνουν περικοπές θέσεων εργασίας και το πιθανό κλείσιμο τεσσάρων εργοστασίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Οι συγχωνεύσεις της Πειραιώς - Τα νέα χαρτονομίσματα του ευρώ - Η ήπια προσέγγιση για τα καύσιμα

Κομισιόν: Η μάχη κατά της φοροδιαφυγής έφερε αποτελέσματα - Εξαρτημένοι οι Έλληνες από τον λογιστή τους

Το μέτρημα των «εκλογολόγων» της Ν.Δ. - Eμμένει στη 13η σύνταξη το ΠΑΣΟΚ - Φαβορί η Ρένα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider