Η παραλλαγή Δέλτα θα αφορά σύντομα το 50% των κρουσμάτων στη Γερμανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η παραλλαγή Δέλτα θα αφορά σύντομα το 50% των κρουσμάτων στη Γερμανία
Η συγκεκριμένη παραλλαγή αφορά αυτή τη στιγμή το 37% των κρουσμάτων, η εξέλιξή της ωστόσο και η ταχύτητα εξάπλωσή της καθιστούν βέβαιη την επικράτησή της.

Τα κρούσματα της παραλλαγής «Δέλτα» του βασικού στελέχους του νέου κορονοϊού θα είναι πολύ σύντομα - ενδεχομένως και εντός της τρέχουσας εβδομάδας - το 50% του συνολικού αριθμού των κρουσμάτων στη Γερμανία, εκτιμά το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ».

Σύμφωνα με έκθεση του Ινστιτούτου που δόθηκε στη δημοσιότητα το βράδυ της Τετάρτης, η συγκεκριμένη παραλλαγή αφορά αυτή τη στιγμή το 37% των κρουσμάτων, η εξέλιξή της ωστόσο και η ταχύτητα εξάπλωσή της καθιστούν βέβαιη την επικράτησή της, κυρίως επί της παραλλαγής «Άλφα» που είναι σήμερα η κυρίαρχη.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 892 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 3.729.033, όπως δείχνουν τα στοιχεία τα οποία δημοσιοποίησε σήμερα Πέμπτη το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας. Παράλληλα, άλλοι 63 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, αυξάνοντας τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στους 90.938 νεκρούς μέχρι εδώ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider