Power BI Embedded: Η υπηρεσία της Microsoft που υποστηρίζει τον ΟΠΑΠ και το δίκτυο των πρακτορείων του

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Power BI Embedded: Η υπηρεσία της Microsoft που υποστηρίζει τον ΟΠΑΠ και το δίκτυο των πρακτορείων του
Με γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία και την αποδοτικότητα του δικτύου των πρακτορείων του, ο ΟΠΑΠ αξιοποιεί την cloud υπηρεσία Power BI Embedded, η οποία είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα Microsoft Azure, παρέχοντας στους συνεργάτες του μια ποιοτική λύση business intelligence.

Με γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία και την αποδοτικότητα του δικτύου των πρακτορείων του, ο ΟΠΑΠ αξιοποιεί την cloud υπηρεσία Power BI Embedded, η οποία είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα Microsoft Azure, παρέχοντας στους συνεργάτες του μια ποιοτική λύση business intelligence.

Η αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογικών λύσεων αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για τον ΟΠΑΠ. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία υλοποιεί στοχευμένες επενδύσεις και πρωτοβουλίες, με στόχο την περαιτέρω ψηφιοποίηση των καταστημάτων ΟΠΑΠ, την ενίσχυση των επιδόσεων τους και την αναβάθμιση της εξυπηρέτησης και της εμπειρίας που προσφέρουν στους πελάτες τους.

Μέσω της υπηρεσίας της Microsoft, οι συνεργάτες του ΟΠΑΠ έχουν στα χέρια τους ένα εύχρηστο εργαλείο self-service reporting και business intelligence. Οι επαυξημένες δυνατότητες ανάλυσης και διαδραστικής παρουσίασης δεδομένων του Power BI Embedded εξασφαλίζουν ότι οι πράκτορες διαθέτουν τα πλέον κατάλληλα και αξιόπιστα δεδομένα για τη λειτουργία και τις επιδόσεις (π.χ. πωλήσεις, προμήθειες κ.ά.) των καταστημάτων τους.

Με αυτόν τον τρόπο, τα καταστήματα γίνονται data-driven και οι πράκτορες του ΟΠΑΠ μπορούν, σε συνεργασία με τα αρμόδια στελέχη της εταιρείας, να λαμβάνουν καλύτερες και πιο έγκυρες αποφάσεις για την εξέλιξη των επιχειρήσεων τους και να δρομολογούν τις απαραίτητες ενέργειες για την ενίσχυση της απόδοσης τους.

Από τεχνικής άποψης, ο ΟΠΑΠ επέλεξε την υπηρεσία Power BI Embedded της Microsoft, καθώς συνδύαζε την απαιτούμενη λειτουργικότητα (π.χ. διαδραστικές αναφορές, αυτόματη ανανέωση με νέα δεδομένα, δυνατότητα τροποποίησης χωρίς να μεσολαβεί τρίτος ή ακόμα και το ΙΤ κ.ά.) με προσιτό κόστος, ενώ πληρούσε κριτήρια όπως η δυνατότητα υλοποίησης απευθείας από τον ΟΠΑΠ και η πλήρης εναρμόνιση με τις πολιτικές ασφάλειας της εταιρείας (data encrypted at rest, in transit, row-level security κλπ.).

Τι είναι το Power BI Embedded

Η υπηρεσία Microsoft Power BI Embedded (PBIE) προσφέρει στους προγραμματιστές εφαρμογών τη δυνατότητα να ενσωματώνουν εντυπωσιακές, πλήρως διαδραστικές αναφορές στις εφαρμογές τους, χωρίς να απαιτείται η δημιουργία προσαρμοσμένων απεικονίσεων δεδομένων και στοιχείων ελέγχου από το μηδέν.

Η διαφορά του με το... απλό Power BI; Το Power BI είναι μια λύση ανάλυσης λογισμικού ως υπηρεσία που παρέχει στους οργανισμούς μια μοναδική εικόνα των πιο κρίσιμων επιχειρηματικών δεδομένων τους.

Η Microsoft ανέπτυξε το Power BI Embedded για οργανισμούς που θέλουν να ενσωματώνουν απεικονίσεις στις εφαρμογές τους, ώστε να βοηθούν τους συνεργάτες τους στη λήψη αποφάσεων βάσει δεδομένων και ανάλυσης.

Μέσω του Power BI Embedded, οι οργανισμοί απαλλάσσονται από την υποχρέωση να σχεδιάζουν προσαρμοσμένες λύσεις ανάλυσης και παρουσίασης δεδομένων, οι οποίες συχνά έχουν μεγάλο κόστος ανάπτυξης και συντήρησης. Ταυτόχρονα, μπορούν να δημιουργήσουν τις απαιτούμενες αναφορές σε ένα σύγχρονο περιβάλλον, με μεγάλη ποικιλία εργαλείων οπτικοποίησης και δυνατότητα διασύνδεσης με όλες τις δημοφιλείς πηγές δεδομένων. Ακόμη, μπορούν να αποφασίζουν τι θα βλέπει κάθε χρήστης και πώς, χωρίς να διακυβεύεται η ποιότητα και η ασφάλεια.

Η ενσωμάτωση αναλύσεων (embedding) επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε επιχειρηματικά δεδομένα και να εκτελούν ερωτήματα, ώστε να λαμβάνουν την απαιτούμενη πληροφορία μέσα από την ίδια την εφαρμογή, χωρίς να χρειάζεται να μεταβαίνουν σε κάποια άλλη.

Πρακτικά, το Power BI Embedded δίνει τη δυνατότητα σε έναν οργανισμό να παρουσιάσει περίπλοκες, διαδραστικές αναφορές – βασισμένες στην κορυφαία (κατά Gartner και άλλους αναλυτές) υπηρεσία του Power BI – που ενσωματώνονται στη δική τους εφαρμογή. Στην περίπτωση του ΟΠΑΠ, η εφαρμογή αυτή ήταν το ειδικό web portal της εταιρείας για τους πράκτορες της ανά την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider