Η Βραζιλία ξεπέρασε τους 500.000 νεκρούς από τον κορονοϊό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Βραζιλία ξεπέρασε τους 500.000 νεκρούς από τον κορονοϊό
Την τελευταία εβδομάδα ο αριθμός των ημερησίων κρουσμάτων της νόσου στη χώρα της Λατινικής Αμερικής κινείται σταθερά άνω των 70.000.

Το φράγμα των 500.000 νεκρών από τον κορονοϊό ξεπέρασε η Βραζιλία, όπως ανέφερε με ανάρτηση του στο Twitter ο υπουργός Υγείας της χώρας, Μαρσέλο Κιρόγκα, εκφράζοντας τα συλλυπητήρια τους στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων.

Η Βραζιλία γίνεται η δεύτερη χώρα παγκοσμίως που ξεπερνά το φράγμα του μισού εκατ. νεκρών από την πανδημία, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ, ενώ την τελευταία εβδομάδα ο αριθμός των ημερησίων κρουσμάτων της νόσου στη χώρα της Λατινικής Αμερικής κινείται σταθερά άνω των 70.000.

Ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία για την πορεία εξάπλωσης της νόσου προκαλεί το θέμα των εμβολιασμών, με μόνο το 15% των ενήλικων Βραζιλιάνων να έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά της νόσου.

Η κυβέρνηση του ακροδεξιού προέδρου, Ζαΐχ Μπολσονάρου, βρίσκεται αντιμέτωπη με δριμεία κριτική διότι έχασε ευκαιρίες για να προμηθευτεί εμβόλια. Η εταιρεία Pfizer έχει ανακοινώσει ότι δεν έλαβε απάντηση στις προσφορές της για προμήθεια εμβολίων ανάμεσα στον Αύγουστο και τον Νοέμβριο του περασμένου έτους.

Ειδική επιτροπή της Γερουσίας ερευνά την διαχείριση της επιδημίας από την κυβέρνηση και ειδικότερα την καθυστέρηση στην προμήθεια εμβολίων παράλληλα με την προώθηση αμφίβολων θεραπειών κατά της Covid-19.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider