Περιφέρεια Αττικής: Εγκρίθηκε δαπάνη αγοράς 42 σύγχρονων επιβατικών αυτοκινήτων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Περιφέρεια Αττικής: Εγκρίθηκε δαπάνη αγοράς 42 σύγχρονων επιβατικών αυτοκινήτων
Για την Περιφέρεια Αττικής προτεραιότητα αποτελούν η ασφάλεια των υπαλλήλων της, το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και η βελτίωση της λειτουργικότητας των υπηρεσιών της.

Σε ανανέωση του στόλου των οχημάτων της θα προχωρήσει η Περιφέρεια Αττικής, μετά την έγκριση δαπάνης ύψους 1,2 εκατ. ευρώ για την προμήθεια 42 επιβατικών αυτοκινήτων σύγχρονης τεχνολογίας (βενζινοκίνητων, ηλεκτρικών και υβριδικών) για την κάλυψη των αναγκών μετακίνησης των υπαλλήλων, που έλαβε από το περιφερειακό συμβούλιο.

Το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, με τον περιφερειάρχη, Γιώργο Πατούλη, να επισημαίνει ότι για την Περιφέρεια Αττικής προτεραιότητα αποτελούν η ασφάλεια των υπαλλήλων της, το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και η βελτίωση της λειτουργικότητας των υπηρεσιών της, «βασικά σημεία, τα οποία καλύπτονται πλήρως με τον εκσυγχρονισμό του πεπαλαιωμένου στόλου των οχημάτων».

Στη εισήγησή του, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Νίκος Πέππας τόνισε ότι τα νέα οχήματα θα πρέπει να είναι ελαφρά, ώστε να κινούνται με ευχέρεια στην πόλη, να έχουν χαμηλή κατανάλωση (τα βενζινοκίνητα) και μεγάλη αυτονομία (τα ηλεκτροκίνητα). Να είναι χαμηλού κυβισμού, με ικανοποιητικές επιδόσεις και εξοπλισμό, με όλα τα προβλεπόμενα συστήματα ασφαλείας, σύμφωνα με τις ελληνικές και διεθνείς διατάξεις. Ο εισηγητής σημείωσε ότι -για λόγους ταχύτερης αποκατάστασης των βλαβών των οχημάτων- ο προμηθευτής θα αναλάβει την υποχρέωση της πλήρους συντήρησης και επισκευής με δικές του δαπάνες για το προσφερόμενο όχημα για τουλάχιστον πέντε έτη ή 100.000 km.

Ο κ. Πέππας, αναφερόμενος στην αναγκαιότητα της προμήθειας και αφού παρουσίασε αναλυτικά στοιχεία της κατάστασης του υφιστάμενου στόλου, υποστήριξε όι αρμοδιότητες της Περιφέρειας Αττικής εφαρμόζονται στους οδικούς άξονες συνολικού μήκους περίπου 1.750χλμ. Η μέση ηλικία των 104 οχημάτων της Περιφέρειας είναι 16,6 έτη, με μέσο ετήσιο κόστος συντήρησης 44.096 ευρώ. Επίσης, μίλησε για το υψηλό οικονομικό και περιβαλλοντικό όφελος που θα προκύψει με την αντικατάσταση των παλαιών, υψηλού κυβισμού, βενζινοκίνητων οχημάτων, υπογραμμίζοντας πως ανά έτος θα επιτευχθεί μείωση της μόλυνσης του περιβάλλοντος κατά 200 τόνους διοξείδιου του άνθρακα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα: Οι οδηγίες της ΑΑΔΕ για να πάρετε πίσω τις πινακίδες κυκλοφορίας του αυτοκινήτου σας

gazzetta
gazzetta reader insider insider