Διεθνή
20-05-2021 | 14:55

Αύξηση 171% στις δαπάνες των Βρετανών λόγω... ανοιχτών παμπ και εστιατορίων

Newsroom
Μοιράσου το
Αύξηση 171% στις δαπάνες των Βρετανών λόγω... ανοιχτών παμπ και εστιατορίων
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Τα χρήματα που δαπανούν οι Βρετανοί σε παμπ και εστιατόρια κατέγραψαν άλμα από τη Δευτέρα όταν χαλάρωσαν οι περιορισμοί του κορονοϊού και επετράπη στους πελάτες να κάθονται στους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων εστίασης για πρώτη φορά έπειτα από μήνες, σύμφωνα με στοιχεία που κλάδου που δημοσιεύθηκαν σήμερα.

Τα στοιχεία από την εταιρία διεκπεραίωσης πληρωμών με κάρτα Barclaycard Payments έδειξαν ότι τα χρήματα που δαπανήθηκαν σε παμπ και μπαρ από τη Δευτέρα είναι 171% υψηλότερα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ οι δαπάνες στα εστιατόρια ήταν κατά 58% υψηλότερα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Barclaycard Payments Ρομπ Κάμερον δήλωσε ότι η συσσωρευμένη ζήτηση για συναναστροφές επανέφερε «τον γνώριμο ήχο από την ταμειακή μηχανή που δουλεύει σε εστιατόρια, παμπ και μπαρ σε όλη τη χώρα».

Οι συνολικές δαπάνες για τον κλάδο φιλοξενίας αυξήθηκαν κατά 43% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και κατά 9% συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο πριν από δύο χρόνια, παρά τους περιορισμούς στη δυναμικότητα των παμπ.

Ξεχωριστά στοιχεία από την ιστοσελίδα κρατήσεων OpenTable, που συγκεντρώθηκαν από τη βρετανική στατιστική υπηρεσία ONS, επίσης κατέδειξαν μεγάλη αύξηση στις κρατήσεις στα εστιατόρια.

Οι κρατήσεις για την εβδομάδα έως τις 17 Μαΐου --που περιλαμβάνει μόλις μία ημέρα με τους νέους κανόνες-- αυξήθηκαν στο 73% του επιπέδου που ήταν πριν από δύο χρόνια, πριν από την πανδημία. Αυξήθηκαν επίσης από το 60% μιας εβδομάδας νωρίτερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του OpenTable.

Ωστόσο, οι συνολικές καταναλωτικές δαπάνες μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Αγγλίας για πληρωμές με κάρτες που δημοσίευσε η ONS.

Οι συνολικές δαπάνες στην εβδομάδα έως τις 13 Μαΐου ήταν στο 97% του επιπέδου τους τον Φεβρουάριο του 2020 πριν η Βρετανία τεθεί στο πρώτο της lockdown, από το 108% μια εβδομάδα νωρίτερα. Η μεγαλύτερη μείωση καταγράφηκε στις δαπάνες για προϊόντα που δεν θεωρούνται άμεσης ανάγκης και η αγορά τους μπορεί να καθυστερήσει, όπως ρούχα και έπιπλα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Ανοίγουν καταστήματα, κομμωτήρια και παμπ με εξωτερικούς χώρους