«Πράσινο φως» για φροντιστήρια - Τέλος στις 15/5 τα ραντεβού για το λιανεμπόριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Πράσινο φως» για φροντιστήρια - Τέλος στις 15/5 τα ραντεβού για το λιανεμπόριο
«Πράσινο φως» στην επαναλειτουργία των φροντιστηρίων για τους μαθητές της Γ' λυκείου αλλά και των κέντρων ξένων γλωσσών για όσους ετοιμάζονται να δώσουν εξετάσεις, δίνει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων.

«Πράσινο φως» στην επαναλειτουργία των φροντιστηρίων για τους μαθητές της Γ' λυκείου αλλά και των κέντρων ξένων γλωσσών για όσους ετοιμάζονται να δώσουν εξετάσεις, δίνει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, για τη Δευτέρα, 10 Μαΐου.

Παράλληλα, βάζει τέλος στα ραντεβού για το λιανεμπόριο στις 15 του μήνα, ενώ αυξάνεται ο επιτρεπόμενος αριθμός των ατόμων στα μεγάλα καταστήματα, με το όριο σε αυτά άνω των 500 τετραγωνικών να διαμορφώνεται στο 1 άτομο ανά 50 τ.μ. έναντι του 1 ανά 100 τ.μ. που ισχύει έως τώρα. Στις 15 του μήνα εισηγούνται οι ειδικοί να ανοίξουν και οι οργανωμένες παραλίες, ημερομηνία κατά την οποία ανοίγει και επισήμως η τουριστική περίοδος.

Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί δεν θα ανοίξουν τη Δευτέρα μαζί με τα σχολεία, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Νωρίτερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.093 νέα κρούσματα, με τους διασωληνωμένοι να ανέρχονται στους 765, ενώ καταγράφηκαν 96 νεκροί το τελευταίο 24ωρο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider