Κατατέθηκε η μήνυση της ΕΕ στην AstraZeneca για αθέτηση της συμφωνίας των εμβολίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κατατέθηκε η μήνυση της ΕΕ στην AstraZeneca για αθέτηση της συμφωνίας των εμβολίων
Εμβόλια κορονοϊού στην ΕΕ
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Κομισιόν, και οι 27 χώρες-μέλη της ΕΕ υποστήριξαν την απόφαση για νομικά μέτρα κατά της φαρμακευτικής εταιρείας.

Η Κομισιόν ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως κατέθεσε μήνυση εις βάρος της AstraZeneca για αθέτηση της συμφωνίας επί παράδοσης των εμβολίων κατά του κορονοϊού στο μπλοκ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Κομισιόν, και οι 27 χώρες-μέλη της ΕΕ υποστήριξαν την απόφαση που ελήφθη την περασμένη Παρασκευή.

Στο κείμενο, πέρα από την αθέτηση της συμφωνίας, η AstraZeneca δεν παρείχε σαφές χρονοδιάγραμμα για την έγκαιρη παράδοση των εμβολίων κατά του κορονοϊού.

«Θέλω να διασφαλίσουμε πως θα υπάρχει γρήγορη παράδοση ικανοποιητικού αριθμού εμβολίων στους Ευρωπαίους πολίτες, όπως μας είχε υποσχεθεί με την υπογραφή της συμφωνίας» ανέφερε το στέλεχος της Κομισιόν.

Υπενθυμίζεται πως το συμβόλαιο των 2 πλευρών προέβλεπε παράδοση 180 εκατ. δόσεων εμβολίων στο β' τρίμηνο του 2021, επί συνόλου 300 εκατ. δόσεων μέχρι τον Ιούνιο. του τρέχοντος έτους. Η εταιρεία στα μέσα του Μαρτίου είχε παραδεχθεί πως θα μπορέσει να εκπληρώσει μόνο 120 εκατ. δόσεων από τα 180 που είχε συμφωνήσει με την ΕΕ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Καναδάς: Ο Τζάστιν Τριντό εμβολιάστηκε με την πρώτη δόση AstraZeneca

Βρετανία: Ένας από τους συνδημιουργούς του εμβολίου της AstraZeneca υπερασπίζεται την ασφάλειά του

AstraZeneca: Ο EMA συνεχίζει να συνιστά τη χρήση του εμβολίου για τον κορονοϊό

gazzetta
gazzetta reader insider insider