Διεθνή
23-04-2021 | 22:48

Die Welt: Οι «Πράσινοι» θα μπορούσαν να διορθώσουν το χαλασμένο σύστημα της Ευρώπης

Newsroom
Μοιράσου το
Die Welt: Οι «Πράσινοι» θα μπορούσαν να διορθώσουν το χαλασμένο σύστημα της Ευρώπης
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ο Βρετανός οικονομολόγος και κριτικός του καπιταλισμού Τιμ Τζάκσον χαρακτηρίζει την πιθανότητα συμμετοχής του κόμματος των Πρασίνων σε προσεχή ομοσπονδιακή κυβέρνηση, ως σημαντικό μήνυμα προς την Ευρώπη στον αγώνα για την προστασία του κλίματος.

«Μια πράσινη κυβέρνηση θα μπορούσε να έχει τη εξουσία και τη δύναμη να διορθώσει το χαλασμένο σύστημα της Ευρώπης το οποίο εμποδίζει τις απαραίτητες επενδύσεις σε αυτόν τον τομέα», είπε σε συνέντευξή του η οποία θα δημοσιευτεί ολόκληρη στο αυριανό φύλλο τη εφημερίδας στο «Die Welt»

«Η Ευρώπη αναζητά αυτήν τη στιγμή ένα νέο πολιτικό νόημα. Ένα κόμμα στο κέντρο της Ευρώπης το οποίο έχει δεσμευτεί για μια φιλική προς το περιβάλλον και το κλίμα ανάκαμψη από την κρίση, δημιουργεί δυναμική. Η πιθανότητα συμμετοχής του κόμματος των Πρασίνων σε κυβέρνηση, μετά τις εθνικές εκλογές τους Σεπτεμβρίου, είναι ένα σημαντικό μήνυμα στον αγώνα για την προστασία του κλίματος», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση λόγω της πανδημίας του κορονοϊού είπε: «Η πανδημία κατέστρεψε τον μύθο της ανάγκης για μόνιμη ανάπτυξη. Από την μια μέρα στην άλλη, η ανάπτυξη δεν έπαιζε κανένα ρόλο για τις κυβερνήσεις. Εάν δεν αλλάξουμε τρόπο σκέψης μετά την πανδημία τότε δεν θα έχουμε ούτε τη μισή σταθερότητα από αυτήν που ξέρουμε. Η αστική κοινωνία θα οδηγηθεί σε μαρασμό, θα έχουμε διχασμένες χώρες. Και μετά την πανδημία όμως η πολιτική θα πρέπει να προστατεύσει τους πολίτες».

Ο Τζάκσον, o οποίος διδάσκει στο Πανεπιστήμιο του Σάρεϊ και έγινε γνωστός στη Γερμανία το 2011 με το βιβλίο του «Prosperity Without Growth» (Ευημερία χωρίς ανάπτυξη) πρόσθεσε τέλος ότι «Η Γερμανία είναι η απόλυτη επιβεβαίωση της τέχνης του εφικτού για το πώς μπορούν οι κυβερνήσεις να παρεμβαίνουν προς όφελος των πολιτών και να δίνουν χρήματα. Για το πως οι κυβερνήσεις σε περίπτωση αμφιβολίας δεν υπόκεινται καθόλου στη δύναμη της αγοράς».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.