NY Times: Εμβόλια Covid-19 θα παράσχει σε κρατούμενους του Γκουαντάναμο ο αμερικάνικος στρατός

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
NY Times: Εμβόλια Covid-19 θα παράσχει σε κρατούμενους του Γκουαντάναμο ο αμερικάνικος στρατός
Η αμερικανική Νότια Διοίκηση, που είναι αρμόδια για τη διοίκηση της ναυτικής βάσης και της στρατιωτικής φυλακής στο Γκουαντάναμο, θα ξεκινήσει να προσφέρει από σήμερα εμβολιασμούς κατά της Covid-19 στους κρατούμενους της φυλακής.

Η αμερικανική Νότια Διοίκηση, που είναι αρμόδια για τη διοίκηση της ναυτικής βάσης και της στρατιωτικής φυλακής στο Γκουαντάναμο, θα ξεκινήσει να προσφέρει από σήμερα εμβολιασμούς κατά της Covid-19 στους κρατούμενους της φυλακής, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times που επικαλείται έναν αξιωματούχο της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν με γνώση του σχεδίου του Πενταγώνου.

«Αυτό αφορά κυρίως την προστασία του στρατιωτικού μας προσωπικού και τη δυνατότητα να προχωρήσουμε με τις στρατιωτικές επιτροπές. Έχουμε μια νομική υποχρέωση σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο για τον κατάλληλο εμβολιασμό αυτών των κρατουμένων», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Ένα υπόμνημα από τον περασμένο Δεκέμβριο χαρακτήριζε τους κρατουμένους ομάδα υψηλού κινδύνου και επικαλείτο τις κατευθυντήριες γραμμές τόσο της Σύμβασης της Γενεύης όσο και του υπουργείου Άμυνας ως λόγους για τη διάθεση των εμβολίων.

Η στρατιωτική βάση δεν έχει αναφέρει κρούσματα της Covid-19, από τον πρώτο μήνα της πανδημίας όταν αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι δύο μέλη του στρατιωτικού προσωπικού προσβλήθηκαν από τον ιό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.