Η Μέρκελ θα πάρει τον έλεγχο από τα χέρια των κρατιδίων, για να αντιμετωπίσει την πανδημία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Μέρκελ θα πάρει τον έλεγχο από τα χέρια των κρατιδίων, για να αντιμετωπίσει την πανδημία
Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σχεδιάζει να πάρει τον έλεγχο από τα κρατίδια της Ομοσπονδίας έτσι ώστε να επιβάλλει περιορισμούς σε περιφέρειες με υψηλούς αριθμούς νέων μολύνσεων κορονοϊού.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σχεδιάζει να πάρει τον έλεγχο από τα κρατίδια της Ομοσπονδίας έτσι ώστε να επιβάλλει περιορισμούς σε περιφέρειες με υψηλούς αριθμούς νέων μολύνσεων κορονοϊού, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, καθώς η Γερμανία παλεύει να χαλιναγωγήσει ένα τρίτο κύμα της πανδημίας.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση σχεδιάζει να προτείνει σχέδιο νόμου, ανέφερε.

Πηγές του Reuters σημείωσαν πως σε αυτό θα συμπεριλαμβάνονται υποχρεωτικά μέτρα σε περιοχές με 100 και πλέον κρούσματα κορονοϊού ανά 100.000 ανθρώπους σε διάστημα 7 ημερών.

Αν τα δεδομένα του επταημέρου παραμένουν κάτω από 100, τα κρατίδια θα διατηρούν τον έλεγχο να επιβάλλουν εκείνα τα μέτρα για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού.

Ο αριθμός ανήλθε στα 200 στα τέλη Δεκέμβρη, λίγο μετά αφότου η Γερμανία πέρασε από ένα «ελαφρύ» lockdown στις αρχές Νοέμβρη με ανοιχτά σχολεία και καταστήματα, σε ένα καθολικό «κλείσιμο».

Εσχάτως, ήταν περί τα 110,4 σύμφωνα με στοιχεία για τις μολύνσεις από το Ινστιτούτο Robert Koch.

Ωστόσο, τα μέτρα περιορισμού στην Γερμανία διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή εξαιτίας του αποκεντρωμένου ομοσπονδιακού συστήματος της χώρας. Σε μερικές περιοχές, οι καταναλωτές επιτρέπεται να πηγαίνουν για αγορές εφόσον έχουν ένα αρνητικό τεστ Covid-19, ενώ τα καταστήματα είναι κλειστά σε άλλες.

Σε μερικές, όπως στο Βερολίνο, εισήγαγαν νυχτερινές απαγορεύσεις στις συγκεντρώσεις, ενώ άλλες, όπως το Σάαρλαντ, επιτρέπουν σε εστιατόρια και μπυραρίες να λειτουργούν τους εξωτερικούς τους χώρους.

Η Μέρκελ και αρκετοί τοπικοί ηγέτες προτείνουν ένα σύντομο και σκληρό lockdown πανεθνικά όσο η χώρα επιταχύνει τους εμβολιασμούς.

Για την Δευτέρα είχε προγραμματιστεί συνάντηση της καγκελαρίου Μέρκελ με τους ηγέτες 16 κρατιδίων, στην οποία θα συζητιόταν η επέκταση των περιορισμών, ωστόσο ακυρώθηκε.

Ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν προειδοποίησε πως τα πανεθνικά μέτρα είναι απαραίτητα για να ανακοπεί το τρίτο κύμα της πανδημίας, όσο γίνεται πιο σύντομα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφος, δήλωσε πως υπάρχουν περίπου 4.500 ασθενείς στις ΜΕΘ, προσθέτοντας «αν αυτό συνεχιστεί, θα είναι υπερβολικό για το σύστημα υγείας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider