Γερμανία: Οι Σοσιαλδημοκράτες απορρίπτουν την επίσπευση της διάσκεψης κρατιδίων και Α. Μέρκελ με θέμα το lockdown «γέφυρα»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Οι Σοσιαλδημοκράτες απορρίπτουν την επίσπευση της διάσκεψης κρατιδίων και Α. Μέρκελ με θέμα το lockdown «γέφυρα»
Κατά της επίσπευσης της διάσκεψης των πρωθυπουργών των κρατιδίων με την καγκελάριο Μέρκελ που πρότεινε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) τάσσεται ο συμπρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας (SPD) Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς.

Κατά της επίσπευσης της διάσκεψης των πρωθυπουργών των κρατιδίων με την καγκελάριο Μέρκελ που πρότεινε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) για να συζητηθεί η ιδέα του για σύντομο αυστηρό εθνικό «lockdown - γέφυρα, τάσσεται ο συμπρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας (SPD) Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς.

«Ο Άρμιν Λάσετ βρίσκεται προφανώς υπό μεγάλη πίεση σε ομοσπονδιακό επίπεδο και στο κρατίδιό του. Αυτό εμπνέει βέβαια τη δημιουργικότητά του στο να δημιουργεί λέξεις, αλλά δυστυχώς όχι και στην επίλυση προβλημάτων. Eίμαι κατά της επίσπευσης της διάσκεψης των πρωθυπουργών των κρατιδίων με την καγκελάριο Μέρκελ», δήλωσε ο Βάλτερ-Μπόργιανς στο «Δίκτυο Συντακτών της Γερμανίας» (Redaktionsnetzwerk Deutschland).

«Το να ζητά ένα πανομοσπονδιακό "lockdown-γέφυρα" χωρίς να τηρεί στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία αυτά που συμφωνήθηκαν με την καγκελάριο και τους συναδέλφους του από άλλα κρατίδια, υποδηλώνει ότι δεν μπορεί να επιβληθεί στο Ντίσελντορφ (πρωτεύουσα του κρατιδίου) ούτε καν στον κυβερνητικό εταίρο του (τοπικού) συνασπισμού, το Φιλελεύθερο κόμμα (FDP). Δεν συμπεραίνει, επίσης, κανείς τίποτα συγκεκριμένο από την πρότασή του μετά τον πασχαλινό του προβληματισμό: Ποια πρόσθετα μέτρα θέλει να ληφθούν, πόσο καιρό πρέπει να διαρκέσει το "lockdown-γέφυρα"; Απόδειξη της ικανότητας να γίνει καγκελάριος δεν αποτελεί το αποφασιστικά παρουσιασμένο περίπου», πρόσθεσε ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός.

Τέλος ο Βάλτερ-Μπόργιανς τόνισε ότι : «Η έλλειψη προσανατολισμού (στο θέμα του κορονοϊού) δεν οφείλεται στην ομοσπονδιακή δομή της Γερμανίας, αλλά στην αδυναμία της καγκελαρίας να συντονίσει εκ των προτέρων τις συναντήσεις μεταξύ των πρωθυπουργών των κρατιδίων και της καγκελαρίου».

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider