«Οι ΗΠΑ βαδίζουν προς μια επικείμενη καταστροφή» - Αύξηση κρουσμάτων μετά την χαλάρωση των μέτρων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Οι ΗΠΑ βαδίζουν προς μια επικείμενη καταστροφή» - Αύξηση κρουσμάτων μετά την χαλάρωση των μέτρων
Δεν διήρκησαν και πολύ οι πανηγυρισμοί για την χαλάρωση των μέτρων lockdown σε αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ, καθώς η υπερδύναμη βιώνει μια εκ νέου αύξηση στα κρούσματα κορονοϊού,16% περισσότερα απ’ ότι μια εβδομάδα πριν, οδηγώντας σε περισυλλογή και κυβερνητικές αποφάσεις.

Δεν διήρκησαν και πολύ οι πανηγυρισμοί για την χαλάρωση των μέτρων lockdown σε αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ, καθώς βιώνει μια εκ νέου αύξηση στα κρούσματα κορονοϊού,16% περισσότερα απ’ ότι μια εβδομάδα πριν, προκαλώντας προβληματισμό.

Οι ΗΠΑ βαδίζουν προς μια «επικείμενη καταστροφή», σύμφωνα με την επικεφαλής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), Rochelle Walensky. Κι αυτό γιατί μετά από την χαλάρωση των μέτρων, μετρά 63.239 νέα κρούσματα κορονοϊού την ημέρα, σύμφωνα με στοιχεία του πανεπιστημίου John Hopkins.

Εξίσου ανησυχητική είναι και η αύξηση του αριθμού νοσηλευομένων λόγω Covid-19, με 4.816 νέες εισαγωγές την εβδομάδα μέχρι την προηγούμενη Παρασκευή, μια αύξηση 4,2% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Σημειώνεται πως αν και το εμβολιαστικό σχέδιο στις ΗΠΑ εξελίσσεται (κατά μέσο όρο 2,7 εκατομμύρια εμβολιασμοί την ημέρα), οι ανησυχίες δεν κάμπτονται καθώς οι αξιωματούχοι στον χώρο της υγείας έχουν προειδοποιήσει από τον Φεβρουάριο για την απειλή οι νέες και πιο μεταδοτικές μεταλλάξεις του ιού να σαρώσουν τη χώρα, όπως έγινε και στην Ευρώπη, στην οποία, ωστόσο, οι εμβολιασμοί κινούνται με μεγάλες καθυστερήσεις και προβλήματα.

Άλλωστε, την Δευτέρα ο Τζο Μπάιντεν, μιλώντας από τον Λευκό Οίκο, τόνισε πως «ο πόλεμος εναντίον της Covid-19 απέχει πολύ από το να κερδηθεί», ενώ προέτρεψε τους αμερικανούς πολίτες: «Φορέστε μάσκες! Είναι πατριωτικό καθήκον!».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider