Ελλάδα
23-03-2021 | 14:18

Αρκουμανέας: Θα έχουμε σημαντική αύξηση κρουσμάτων σήμερα

Newsroom
Μοιράσου το
Αρκουμανέας: Θα έχουμε σημαντική αύξηση κρουσμάτων σήμερα
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο πραγματοποίησε το πρωί ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, προκειμένου να τον ενημερώσει για την πορεία της πανδημίας και την αύξηση των κρουσμάτων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, αφού εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη, ανέφερε ότι «οι τελευταίες εβδομάδες είναι πολύ δύσκολες» και σημείωσε ότι «θα συνεχίσουμε και τις επόμενες να βλέπουμε αύξηση κρουσμάτων. Και σήμερα θα έχουμε σημαντική αύξηση των κρουσμάτων. Χρειάζεται από όλους υπομονή και τήρηση των μέτρων». Ευχαρίστησε, επίσης, την Εκκλησία «για τη συμπαράσταση και την υποστήριξη που έχει δείξει σε όλη αυτήν τη δύσκολη μάχη ενάντια στον κορονοϊό».

Εξάλλου, δύσκολη αναμένεται να είναι και η σημερινή ημέρα ως προς τα κρούσματα κορονοϊού, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ξεπεράσουν τα 3.500. 

Από την πλευρά του ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες με υπομονή και θέληση και υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας, ενότητας και κοινής προσπάθειας.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, στη συνάντηση έγινε εκτενής αναφορά στην εξέλιξη της πανδημίας καθώς και στην πορεία της εμβολιαστικής εκστρατείας στη χώρα. Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο και το έργο της Εκκλησίας ως αρωγού της κοινωνίας στις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. Επίσης, μεταξύ άλλων, συζητήθηκε και η προοπτική συνεργασίας μεταξύ του ΕΟΔΥ και της Εκκλησίας της Ελλάδος για κοινές κοινωνικές δράσεις

Ειδικότερα, τόνισε ότι «τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας καλούμαστε να αγωνιστούμε όλοι μαζί και θα ξεπεραστεί και αυτή η δυσκολία». Μάλιστα, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «φέτος θα κάνουμε Πάσχα καλύτερο από πέρυσι και λίγο μετά θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες. Αρκεί να έχουμε υπομονή και θέληση για αγώνα και προσπάθεια και να μην παρασυρόμαστε από τα εύκολα διλήμματα και τα εύκολα μηνύματα».

Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας συνοδευόταν από τον αντιπρόεδρο του ΕΟΔΥ, Γιώργο Παναγιωτακόπουλο, και τον επικεφαλής Διεθνών Σχέσεων και Διπλωματίας του Οργανισμού, Στράτο Γεραγώτη. Στη συνομιλία του με τον Αρχιεπίσκοπο παρέστη και ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής αρχιμανδρίτης, Βαρνάβας Θεοχάρης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.