Η ΕΕ ζητά αμοιβαιότητα στις εξαγωγές των εμβολίων για τον κορονοϊό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η ΕΕ ζητά αμοιβαιότητα στις εξαγωγές των εμβολίων για τον κορονοϊό
Η στάση της ΕΕ στο ζήτημα των εμβολίων θα συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στις 25 και 26 Μαρτίου, σύμφωνα με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Μήνυμα στις ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο για το ότι θα πρέπει να υπάρξει αμοιβαιότητα στις εξαγωγές των εμβολίων κατά του κορονοϊού έστειλε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Σε δηλώσεις στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica, η Γερμανίδα αξιωματούχος ανέφερε προς την Ουάσινγκτον και το Λονδίνο ότι «θέλω η Ευρώπη να είναι περισσότερο ανοιχτή στο να εξάγει μεγαλύτερες ποσότητες των εμβολίων, αλλά χρειάζεται αμοιβαιότητα και από τις άλλες πλευρές σε αυτό το ζήτημα».

Η επικεφαλής της Κομισιόν είχε χθες επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, χωρίς να αναφέρει το τι συζητήθηκε στη συνομιλία τους.

Η ίδια είπε πως το θέμα των εξαγωγών των εμβολίων θα συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την ερχόμενη εβδομάδα, στις 25 και 26 Μαρτίου.

Ακόμα, παρά τα προβλήματα που παρουσιάζονται στα προγράμματα εμβολιασμού των πληθυσμών της ΕΕ, η κ. φον ντερ Λάιεν επέμεινε στο στόχο της Κομισιόν για εμβολιασμό του 70% των Ευρωπαίων πολιτών ενάντια στον κορονοϊό μέχρι το καλοκαίρι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider