Bloomberg: Εμβολιασμοί ενηλίκων και πιστοποιητικά Covid - Tα «όπλα» της ΕΕ για την επανεκκίνηση της οικονομίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bloomberg: Εμβολιασμοί ενηλίκων και πιστοποιητικά Covid - Tα «όπλα» της ΕΕ για την επανεκκίνηση της οικονομίας
Όπως φαίνεται από το προσχέδιο που έχει κυκλοφορήσει, η συντονισμένη άρση των lockdowns στις ευρωπαϊκές χώρες θα γίνει με ένα «σύστημα βαθμίδων» το οποίο θα βασίζεται στα επιδημιολογικά στοιχεία της κάθε χώρας ξεχωριστά

Έτοιμη για τη σταδιακή άρση των περιορισμών εμφανίζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση, παρότι, η μία μετά την άλλη, οι ισχυρές χώρες της ΕΕ αναστέλλουν τη χρήση των εμβολίων της AstraZeneca κατά του κορονοϊού, λόγω παρενεργειών που έχουν παρουσιαστεί σε εμβολιασθέντες.

«Είμαστε αισιόδοξοι πως θα υπάρξει σημαντική μείωση της διασποράς του κορονοϊού, φέρνοντας έτσι πιο κοντά την προοπτική να αρθούν οι περιορισμοί που επιβαρύνουν τόσο τους πολίτες, όσο και την οικονομία» εκτιμάται πως θα αναφέρει το έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το οποίο αναμένεται να δημοσιευτεί την Τετάρτη, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Βασικό «κλειδί» του ευρωπαϊκού πλάνου είναι ο εμβολιασμός ενός μεγάλου μέρους του ενήλικου πληθυσμού, μέχρι και το τέλος του καλοκαιριού. Ενώ, προτεραιότητα θα δοθεί και στο «πιστοποιητικό εμβολιασμού» η συζήτηση για το οποίο θα γίνει την Τετάρτη.

Όπως φαίνεται από το προσχέδιο που έχει κυκλοφορήσει, η συντονισμένη άρση των lockdowns στις ευρωπαϊκές χώρες θα γίνει με ένα «σύστημα βαθμίδων» το οποίο θα βασίζεται στα επιδημιολογικά στοιχεία της κάθε χώρας ξεχωριστά. Με αυτό τον τρόπο θα επιχειρηθεί να προχωρήσει η επανεκκίνηση της οικονομίας, «χωρίς να διακινδυνεύσουμε την ανατροπή του ελέγχου της διασποράς του ιού» αναφέρει σχετικά το ECDC, για το σύστημα που αναμένεται να ξεκινήσει τον επόμενο μήνα.

Φωτογραφία: Getty / Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider