Ο Δημήτρης Λιγνάδης παρελήφθη από τη ΓΑΔΑ όπου κρατείτο, από το όχημα της Διεύθυνσης Μεταγωγών και μεταφέρθηκε στις φυλακές Τρίπολης.

Η μεταγωγή έγινε συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Στον κρατούμενο έγινε θερμομέτρηση και rapid test. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα μείνει σε ένα κελί 8 τετραγωνικών επί 7 ημέρες σε καραντίνα.

Αξίζει να επισημάνουμε πως η 19η τακτική ανακρίτρια είχε ταχθεί υπέρ της σύλληψης του καλλιτέχνη, με βάση τα στοιχεία της εισαγγελικής έρευνας ως προς τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης, τα οποία σε συνδυασμό με τη διάρκεια της δράσης του κρίθηκε ότι τον καθιστούν ύποπτο τέλεσης και νέων αξιόποινων πράξεων.

Η απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη διήρκεσε περίπου τέσσερις ώρες. Είχε παραδώσει απολογητικό υπόμνημα στην δικαστική λειτουργό με το οποίο, αρνούμενος κάθε πράξη, χαρακτήρισε μυθοπλασίες όσα του καταλογίζονται από τους δύο παθόντες. Με την ολοκλήρωση της απολογίας κατέθεσαν στην ανακρίτρια μάρτυρες που προτάθηκαν από τον κατηγορούμενο προς απόδειξη ισχυρισμών που έχει προβάλει για να αντικρούσει τους δύο καταγγέλλοντες.