Η Κομισιόν ζητά χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων από 6 χώρες της ΕΕ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Κομισιόν ζητά χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων από 6 χώρες της ΕΕ
Μήνυμα των Βρυξελλών στη Γερμανία για τους αυστηρούς ελέγχους στα σύνορα.

Εξηγήσεις, από έξι χώρες - μέλη της ΕΕ, ζητά εντός 10 ημερών η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σχετικά με τους περιορισμούς στην κυκλοφορία που συνδέονται με την επιδημία Covid-19.

Η Κομισιόν έστειλε σημειώματα στη Γερμανία, το Βέλγιο, την Δανία την Φινλανδία, την Σουηδία και την Ουγγαρία που εφαρμόζουν αυστηρότερους περιορισμούς από εκείνους που συνιστά η Ευρωπαϊκή Ένωση, περιλαμβανομένης της απαγόρευσης εισόδου στο έδαφός τους.

Οι επιστολές αυτές, δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν, υπενθυμίζουν «την ανάγκη οι περιορισμοί στις μετακινήσεις να μην εισαγάγουν διακρίσεις» και καλούν τις ενδιαφερόμενες κυβερνήσεις να συγχρονισθούν με τις συστάσεις που έχουν εγκριθεί από κοινού από τους 27. Οι χώρες έχουν στην διάθεσή τους δέκα ημέρες για να απαντήσουν στην Κομισιόν, η οποία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο εκκίνησης διαδικασιών επί παραβάσει εναντίον τους.

«Είναι προς το συμφέρον των ιδίων των χωρών, τις οποίες εμπιστευόμαστε ότι θα βρουν λύσεις χωρίς να είμαστε υποχρεωμένοι να προσφύγουμε σε ένδικα μέσα», δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σε άλλο σημείωμα που εστάλη την περασμένη εβδομάδα, η Κομισιόν ζητούσε με έμφαση από τους 27 να αποφύγουν το κλείσιμο συνόρων και τις γενικές ταξιδιωτικές απαγορεύσεις.

Σημειώνεται πως νωρίτερα την Τρίτη ο αρμόδιος υπουργός για τα θέματα Ευρώπης στη Γερμανία, Μίκαελ Ροθ, υπερασπίστηκε την απόφαση του Βερολίνου για αυστηρότερους ελέγχους στα σύνορα, λέγοντας πως «προέχει η ασφάλεια των Γερμανών πολιτών από τον κορονοϊό».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider