Επιπλέον κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας ζητά η Γερμανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιπλέον κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας ζητά η Γερμανία

Ακόμα ένα μήνυμα ανάγκης για επιβολή κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Ρωσία λόγω της υπόθεσης του Αλέξει Ναβάλνι έστειλε τη Δευτέρα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

«Είμαι υπέρ της εντολής για επιπλέον κυρώσεις, σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων» σημείωσε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας, τονίζοντας πως ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης όχι μόνο έχει καταδικαστεί σε ισόβια φυλάκιση, αλλά και αναγκάζεται να περάσει την εν λόγω ποινή σε σωφρονιστικό στρατόπεδο.

«Την ίδια στιγμή χρειάζεται να μιλήσουμε για το πως θα διατηρήσουμε έναν ουσιαστικό διάλογο με τη Ρωσία, ακόμα και εάν οι σχέσεις μας έχουν φτάσει σε χαμηλά επίπεδα» συμπλήρωσε ο Μάας.

Όπως σημειώνει το Reuters, Ευρωπαίοι διπλωμάτες αποφεύγουν να αναφέρουν για το εάν η ΕΕ ετοιμάζει κυρώσεις για απαγόρευση ταξιδιών και «πάγωμα» περιουσιακών στοιχείων σε συμμάχους του Ρώσου προέδρου, Βλάντιμιρ Πούτιν, για την υπόθεση φυλάκισης του Ναβάλνι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider