Η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζει τους εμβολιασμούς στα Δυτικά Βαλκάνια με άλλα 7 εκατ. ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζει τους εμβολιασμούς στα Δυτικά Βαλκάνια με άλλα 7 εκατ. ευρώ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), ξεκίνησε ένα νέο περιφερειακό έργο προϋπολογισμού άνω των 7 εκατ. ευρώ για τη στήριξη του ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολιασμού στα Δυτικά Βαλκάνια.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το έργο αυτό θα συμβάλει στην προετοιμασία της περιοχής για την αποτελεσματική παραλαβή και χορήγηση εμβολίων κατά της COVID-19, συμπεριλαμβανομένων όσων θα ληφθούν μέσω του μηχανισμού COVAX και του ενωσιακού μηχανισμού ανταλλαγής εμβολίων. Θα συμβάλει επίσης στην ενίσχυση της ανθεκτικότητας της περιοχής σε υγειονομικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και θα στηρίξει τη μετάβασή της προς καθολική υγειονομική περίθαλψη με βιώσιμη χρηματοδότηση.

Ο Επίτροπος Γειτονίας και Διεύρυνσης κ. Όλιβερ Βάρχεϊ δήλωσε σχετικά: «Με το νέο αυτό έργο για τη στήριξη των εκστρατειών εμβολιασμού στα Δυτικά Βαλκάνια σε συνεργασία με τον ΠΟΥ, η ΕΕ συνεχίζει να κάνει πράξη τη δέσμευσή της ότι θα στηρίξει τους εταίρους μας να αντιμετωπίσουν την πανδημία από την αρχή της. Το έργο έρχεται να προστεθεί στη δέσμη μέτρων ύψους 70 εκατ. ευρώ για τη στήριξη της πρόσβασης της περιοχής σε εμβόλια και για την προμήθεια του απαραίτητου για τις εκστρατείες εμβολιασμού εξοπλισμού».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider