Η Μηδεία σαρώνει τη χώρα - Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά αύριο Δευτέρα 15/2

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Μηδεία σαρώνει τη χώρα - Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά αύριο Δευτέρα 15/2

Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα 15/2 όλα τα σχολεία στις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στους περισσότερους δήμους της Στερεάς Ελλάδας αλλά και στη Λήμνο.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν με τηλεκπαίδευση κατόπιν συνεννόησης με τις κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Κλειστές θα μείνουν με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, όλες οι σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (όλων των βαθμίδων) στην Περιφέρεια Αττικής, για προληπτικούς λόγους ασφάλειας των μαθητών, εξαιτίας της κακοκαιρίας

Η απόφαση κρίθηκε επιβεβλημένη για προληπτικούς λόγους, και με στόχο την καλύτερη προάσπιση της ασφάλειας των μαθητών, καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα και ο ισχυρός παγετός που αναμένεται να επικρατήσουν στην Αττική τις επόμενες ώρες, θα δυσχεράνουν τόσο τη δυνατότητα λειτουργίας των σχολείων όσο και την μετακίνηση των μαθητών στα σχολεία τους που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν βρίσκονται εντός των Δήμων που κατοικούν.

Η Περιφέρεια Αττικής ανάλογα με το πώς θα εξελιχθούν τα καιρικά δεδομένα θα επαναξιολογήσει την κατάσταση αύριο το πρωί, με στόχο να εξετάσει, εφόσον απαιτείται, το ενδεχόμενο να παρατείνει το κλείσιμο των Ειδικών Σχολείων και πέραν της Δευτέρας.
Να σημειωθεί πως λόγω των συνεπειών της κακοκαιρίας η Περιφέρεια Αττικής συστήνει σε όλους τους πολίτες, σε περιοχές που υπάρχει παγετός, να μετακινούνται με ιδιαίτερη προσοχή και να ακολουθούν τις οδηγίες και συστάσεις των τοπικών αρχών.

Ήπειρος

Στην Ήπειρο τα σχολεία θα μείνουν κλειστά τη Δευτέρα με αποφάσεις των δήμων (Ιωαννιτών, Κόνιτσας, Μετσόβου και Ζίτσας).

Στερεά Ελλάδα

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα τα σχολεία λόγω των κακών καιρικών φαινομένων και στους περισσότερους δήμους της Στερεάς Ελλάδας. Υπενθυμίζεται ότι λόγω του lockdown θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στην Κεντρική Εύβοια, ενώ με αποφάσεις της η δήμαρχος Χαλκιδέων επεκτείνει το κλείσιμο και στα ειδικά σχολεία για το επόμενο τριήμερο.

Όπως ανακοινώθηκε από τους δήμους, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στους δήμους Θήβας και Λιβαδειάς. Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων για αύριο, Δευτέρα, στο σύνολο των δήμων της Φθιώτιδας και της Ευρυτανίας.

Κοζάνη - Καστοριά

Τα σχολεία στην Κοζάνη θα μείνουν κλειστά μέχρι την Τρίτη και στην Καστοριά έως την Τετάρτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider