Ντράγκι: Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές μέλλον για την Ιταλία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ντράγκι: Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές μέλλον για την Ιταλία

Και επίσημα ανέλαβε νέα καθήκοντα ο Μάριο Ντράγκι στην Ιταλία προεδρεύοντας του πρώτου υπουργικού συμβουλίου της νέας ιταλικής κυβέρνησης, στο μέγαρο Παλάτσο Κίτζι της Ρώμης.

Σύμφωνα με όσα διέρρρευσαν, ο Ντράγκι, απευθυνόμενος στους υπουργούς του, τόνισε ότι η αποστολή της κυβέρνησης αυτής «είναι να δημιουργήσει ένα ασφαλές μέλλον για την χώρα». Παράλληλα, ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σύμφωνα με τον Τύπο, πρόσθεσε πως σε ό,τι αφορά τις έξι διαφορετικές πολιτικές δυνάμεις που μετέχουν στην κυβέρνηση «η ενότητα αποτελεί αδιαπραγμάτευτο χρέος».

Ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός, γράφει σήμερα η εφημερίδα της Ρώμης Il Messaggero, υπογράμμισε, επίσης, ότι «γνωρίζει πως υπάρχουν διαφορετικές ευαισθησίες, αλλά οι ανάγκες της χώρας είναι μια απόλυτη προτεραιότητα και για τον λόγο αυτό, οι διαφορετικές προσεγγίσεις δεν πρέπει να μετατραπούν σε εμπόδιο, αλλά σε επιπλέον πλούτο».

Όπως μετέδωσε, τέλος, η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, o Μάριο Ντράγκι κατέστησε σαφές ότι η νέα κυβέρνηση θα δράσει άμεσα σε πέντε τομείς: στον υγειονομικό (με την καταπολέμηση της πανδημίας και την επιτάχυνση των εμβολιασμών), στον κοινωνικό και τον οικονομικό (με την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της βαθύτατης αυτής κρίσης) της παιδείας και του πολιτισμού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider