Με το κινεζικό εμβόλιο «βάζει μπρος τις μηχανές» η Ουγγαρία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με το κινεζικό εμβόλιο «βάζει μπρος τις μηχανές» η Ουγγαρία

Η Ουγγαρία προβλέπει να ξεκινήσει να χορηγεί στους κατοίκους της το εμβόλιο κατά του νέου κορονοϊού Sinopharm, που κατασκευάστηκε στην Κίνα, εντός του μήνα Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε η κυβέρνηση σήμερα.

Τον Ιανουάριο, η Βουδαπέστη είχε γίνει η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είχε συνάψει συμφωνίες παράδοσης του εμβολίου Sinopharm (5 εκατομμύρια δόσεις), αλλά επίσης και του ρωσικού εμβολίου Sputnik V (2 εκατομμύρια δόσεις).

Η κινεζική παράδοση «είναι αρκετή για 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους», δήλωσε ο Γκεργκέλι Γκούλιας, ο προσωπάρχης του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν, σε δημοσιογράφους, στη Βουδαπέστη.

«Επαρκεί για 250.000 ανθρώπους τον Φεβρουάριο, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, κατόπιν για τους υπόλοιπους μετά τον Απρίλιο», συμπλήρωσε.

Ο Βίκτορ Όρμπαν έχει προηγουμένως δηλώσεις ότι θα επέλεγε για τον ίδιο το κινεζικό εμβόλιο και είπε σήμερα αυτό «βρίσκεται καθ’ οδόν». Ωστόσο, συμπλήρωσε πως επιπλέον τεστ πρέπει να γίνουν από τις ουγγρικές αρχές.

Το πρώτο φορτίο ρωσικών εμβολίων ενδέχεται να χορηγηθεί στους Ούγγρους «ίσως την επόμενη εβδομάδα», εν αναμονή της τελικής έγκρισης από την ουγγρική αρχή δημόσιας υγείας, εξήγησε ο Όρμπαν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider