Ελλάδα
05-02-2021 | 11:18

Κοντοζαμάνης: Κρίσιμη ημέρα για τις «κόκκινες» περιοχές - Συζητάμε όλα τα ενδεχόμενα

Newsroom
Μοιράσου το
Κοντοζαμάνης: Κρίσιμη ημέρα για τις «κόκκινες» περιοχές - Συζητάμε όλα τα ενδεχόμενα

Κρίσιμη θεωρείται η σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι θα θέσουν επί τάπητος την κατάσταση που επικρατεί στις «κόκκινες» περιοχές, αλλά και στα νέα σκληρότερα μέτρα για να αντιμετωπιστεί το νέο κύμα του κορονοϊού.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, σημείωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζοντας τις εισηγήσεις των ειδικών, θα λάβει τις αποφάσεις της.

«Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι η πιστή τήρηση των μέτρων», επισήμανε ο κ. Κοντοζαμάνης, τονίζοντας ότι θα πρέπει να περιοριστεί η κινητικότητα των πολιτών.

«Συζητάμε κάθε ενδεχόμενο, όλα τα πιθανά μέτρα ώστε να προλάβουμε τη μεγάλη διασπορά του ιού».

Η επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί είναι αυτή που θα κρίνει πιθανά νέα μέτρα, με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας να σημειώνει ότι η κυβέρνηση κινείται βήμα βήμα, εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα και βασίζει τις αποφάσεις της στις εισηγήσεις της επιτροπής των ειδικών.

Μέσα στα μέτρα που θα αξιολογηθούν βρίσκεται και το κλείσιμο των σχολείων, ωστόσο φαντάζει ως έσχατη λύση και απομακρύνεται σαν ενδεχόμενο.

Κρίσιμος παράγοντας για τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης είναι και η πίεση που ασκείται στο σύστημα υγείας, η οποία τις τελευταίες ημέρες έχει αυξηθεί, όχι όμως σε ανησυχητικά επίπεδα.

«Δεν είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός»

Ο κ. Κοντοζαμάνης τόνισε ότι ο εμβολιασμός δεν μπορεί να γίνει υποχρεωτικός, ωστόσο όποιος γιατρός ή νοσηλευτής επιθυμεί να εμβολιαστεί, μπορεί να το κάνει κλείνοντας ραντεβού σε εμβολιαστικό κέντρο, στο οποίο θα γίνει δεκτός κατά προτεραιότητα.

«Το νούμερο των υγειονομικών που εμβολιάστηκε δε μας ικανοποιεί», επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός, τονίζοντας ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και θα πρέπει όλοι να εμβολιαστούν.

Ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού βρίσκεται, από την άλλη μεριά, «σε πάρα πολύ καλό σημείο», ενώ έχει εξασφαλιστεί η δεύτερη δόση για όσους έχουν λάβει την πρώτη.

Σημειώνεται ότι όσοι πολίτες κάνουν το εμβόλιο, θα λαμβάνουν βεβαίωση εμβολιασμού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.