Κικίλιας: Στο «φουλ» οι μηχανές εμβολιασμού Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κικίλιας: Στο «φουλ» οι μηχανές εμβολιασμού Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο

Απρίλιος, Μάιος και Ιούνιος είναι οι 3 μήνες που θα μπουν στο φουλ οι μηχανές για τον εμβολιασμό ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Αναφερεθείς στα εμβόλια που υπάρχουν διαθέσιμα σημείωσε ότι το εμβόλιο της Astrazeneca θα έχει έρθει ως τις 10 Φεβρουάριου.

Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 270 χιλιάδες εμβολιασμοί, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, αριθμός που εκτιμάται ότι θα διπλασιαστεί τον Φεβρουάριο και θα τριπλασιαστεί τον Μάρτιο. Από εκεί και πέρα μάλιστα ανέφερε ότι θα αυξηθεί περαιτέρω.

Όσον αφορά την πολυπόθητη ανοσία του πληθυσμού που θα φέρει και την σχετική χαλάρωση των μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων ο υπουργός σημείωσε ότι «αν εμβολιαστούν περίπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι, αρχικά οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες και από εκεί και πέρα στο σύνολο του πληθυσμού, μπορούμε να φτάσουμε στην ανοσία. «Εάν συνεχίσει χωρίς διακοπές η προμήθεια των κρατών μελών και έρθουν τα εμβόλια είναι προφανές ότι μέχρι αρχές καλοκαιριού θα έχουμε εμβολιάσει τις ευπαθείς ομάδες, τους υγειονομικούς, τους μεγάλους σε ηλικία έτσι ώστε να μπορούμε να πούμε ότι ατενίζουμε με αισιοδοξία το καλοκαίρι» προσέθεσε.

Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι ο μήνας Φεβρουάριος αναμένεται δύσκολος αφού παραδοσιακά αποτελεί μήνα λοιμώξεων και των ιών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider