CNN: «Πακέτο» ανακούφισης 2 τρισ. δολαρίων θα προτείνει ο Μπάιντεν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
CNN: «Πακέτο» ανακούφισης 2 τρισ. δολαρίων θα προτείνει ο Μπάιντεν

Ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναμένεται να παρουσιάσει ένα μεγάλο πακέτο ανακούφισης Covid-19 την Πέμπτη και οι σύμβουλοί του έχουν πει πρόσφατα ότι αυτό θα ανέλθει στα επίπεδα των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του CNN, που επισημαίνει ότι το νούμερο μπορεί και να αλλάξει.

Η πρόταση θα περιλαμβάνει σημαντικές άμεσες πληρωμές σε αμερικανικές οικογένειες, σημαντική κρατική και τοπική χρηματοδότηση - συμπεριλαμβανομένης της διανομής εμβολίων και άλλα μέτρων επείγουσας δαπάνης για να βοηθήσουν όσες επιχειρήσεις επηρεάστηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ο Μπάιντεν πρόκειται να ανακοινώσει τις λεπτομέρειες του σχεδίου του το απόγευμα της Πέμπτης.

Να σημειωθεί ότι οι Δημοκρατικοί διαθέτουν την πλειοψηφία τόσο στη Γερουσία όσο και στη Βουλή των Αντιπροσώπων, έστω και όχι με μεγάλη διαφορά, κάτι το οποίο μπορεί να βοηθήσει το έργο του Τζο Μπάιντεν, καθώς μέρος των Ρεπουμπλικανών διαφωνεί με την εκταμίευση ενός τόσο «γενναίου» πακέτου βοήθειας. Ωστόσο, το κόμμα του Μπάιντεν πιστεύει ότι μπορεί να έχει ένα «παράθυρο» για να περάσει εκτεταμένη νομοθεσία για την ανακούφιση όσων έχουν πληγεί.

Η πρώιμη εστίαση του Μπάιντεν σε ένα σαφές πακέτο ανακούφισης αντικατοπτρίζει την πολιτική πραγματικότητα ότι η πρώτη του θητεία θα καθοριστεί από την ικανότητά του να καταπολεμήσει τον ιό και να αποτρέψει μια οικονομική κατάρρευση. Και με λίγες μέρες μέχρι να αναλάβει τα καθήκοντά του, η πανδημία σκοτώνει τώρα γρηγορότερα από οποιοδήποτε σημείο το 2020. Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ έχασαν 140.000 θέσεις εργασίας τον Δεκέμβριο, με το ποσοστό ανεργίας να παραμένει στο 6,7%, σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider