Υπέγραψε το πακέτο διάσωσης των 900 δισ. δολαρίων o Τραμπ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υπέγραψε το πακέτο διάσωσης των 900 δισ. δολαρίων o Τραμπ
Το πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας, αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο πακέτο διάσωσης στην ιστορία των ΗΠΑ.

Τη δεύτερη δέσμη μέτρων ύψους σχεδόν 900 δισ. δολαρίων για τη στήριξη της αμερικανικής οικονομίας, υπέγραψε τελικά ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, αλλάζοντας γνώμη την τελευταία στιγμή.

Να υπενθυμίσουμε ότι το νομοσχέδιο είχε εγκριθεί από το Κογκρέσο στις 21 Δεκεμβρίου, ωστόσο ο Τραμπ είχε αρνηθεί να το υπογράψει σε νόμο, απαιτώντας από το Κογκρέσο να αυξήσει το ποσό που θα δοθεί στους Αμερικανούς μέσω επιταγής στα 2.000 δολάρια από 600 δολάρια.

Το πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας, αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο πακέτο διάσωσης στην ιστορία των ΗΠΑ, περιλαμβάνει και κρατικές δαπάνες 1,4 τρισ. δολαρίων και ανέρχεται στα 2,3 τρισ. δολάρια. Μεταξύ των μέτρων που προβλέπει εντάσσεται η επαναφορά των επιδομάτων ανεργίας για εκατομμύρια Αμερικανούς και η αποτροπή ενός shutdown στις υπηρεσίες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης δεν είναι σαφές τι πυροδότηση την αλλαγή συμπεριφοράς του Τραμπ. Μετά την υπογραφή του νομοσχεδίου βέβαια ο αμερικανός πρόεδρος σε δήλωσή του σημείωνε ότι η υπογραφή του στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα στο Κογκρέσο ότι «πρέπει να απομακρυνθούν άχρηστα σημεία της νομοθεσίας». Σύμφωνα με τον ίδιο, θα στείλει στους αξιωματούχους του Κογκρέσου μια αναθεωρημένη εκδοχή του νομοσχεδίου και θα ζητήσει την απομάκρυνση εκείνων των κονδυλίων που θεωρεί ότι πάνε χαμένα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider