Γερμανία: 24.740 νέα κρούσματα κορονοϊού σε 24 ώρες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: 24.740 νέα κρούσματα κορονοϊού σε 24 ώρες

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 24.740 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 1.554.920, δείχνουν σήμερα Τετάρτη τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους.

Παράλληλα, άλλοι 962 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορoνοϊού να φθάνει μέχρι στιγμής τους 27.968 νεκρούς, κατά την ίδια πηγή.

«Συναγερμός» για το νέο στέλεχος κορονοϊού

Είναι πολύ πιθανόν ότι το νέο στέλεχος του κορονοϊού που εντοπίστηκε στη Βρετανία υπάρχει επίσης στη Γερμανία, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ (RKI), σημειώνοντας ωστόσο ότι κάτι τέτοιο δεν έχει ακόμη φανεί από τα στοιχεία.

Ο επικεφαλής του ινστιτούτου Λόταρ Βίλερ απηύθυνε επίσης έκκληση στους Γερμανούς να διατηρήσουν τις επαφές τους με άλλους ανθρώπους στο απολύτως ελάχιστο και να μην ταξιδέψουν τα Χριστούγεννα ώστε να υπάρξει προσπάθεια να επιβραδυνθεί η εξάπλωση της COVID-19.

«Θα πάρει μερικές εβδομάδες για να μειωθεί ο αριθμός των κρουσμάτων (…) και για να μειωθεί ο αριθμός των νεκρών», σημείωσε επίσης ο επικεφαλής του RKI σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider