Πιθανές νέες κατολισθήσεις στη Λευκάδα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πιθανές νέες κατολισθήσεις στη Λευκάδα

Δεν αποκλείει να υπάρξουν νέες κατολισθήσεις, σε περίπτωση που σημειωθούν μετασεισμοί στη Λευκάδα, το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ), σύμφωνα με τα αποτελέσματα της αυτοψίας από κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων στην περιοχή.

Μετά από την αξιολόγηση της κατάστασης των πετρωμάτων στις περιοχές που επλήγησαν από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι ο κίνδυνος των κατολισθήσεων παραμένει.

Στο νησί μετέβη κλιμάκιο επιστημόνων από την περιφερειακή Μονάδα Πρεβέζης του ΙΓΜΕ, μετά από την άμεση ενεργοποίηση της Ομάδας Άμεσης Παρέμβασης του ΙΓΜΕ. Όπως αναφέρει το ινστιτούτο, η κατολίσθηση η οποία κόστισε τη ζωή μιας γυναίκας δεν ήταν δυνατόν να έχει προβλεφθεί, καθώς προκλήθηκε εξαιτίας του ακραίου φυσικού φαινομένου.


Όπως έγινε γνωστό, από τα μέχρι τώρα επί τόπου στοιχεία που διερευνήθηκαν, προκύπτει ότι οι κυριότερες επιπτώσεις εντοπίζονται στο οδικό δίκτυο του νότιου και δυτικού τμήματος του νησιού και προέρχονται από καταπτώσεις βράχων και υποχωρήσεις εδαφικών μαζών.

Σκοπός της μετάβασης είναι η συλλογή μακροσεισμικών στοιχείων, η καταγραφή κατολισθητικών φαινομένων και η εκτίμηση της επικινδυνότητας τους, καθώς η συνεργασία με τις τοπικές αρχές για την υποβοήθησή τους στο έργο της διαχείρισης των επιπτώσεων του σεισμού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider