Forbes: Οι 10 πιο ακριβοπληρωμένοι ποδοσφαιριστές για το 2020

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Forbes: Οι 10 πιο ακριβοπληρωμένοι ποδοσφαιριστές για το 2020
Η λίστα του Forbes για τη φετινή χρονιά με τους δέκα πιο ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές στον κόσμο.

Πάνω από 570 εκατ. δολάρια αναμένεται να λάβουν οι δέκα κορυφαίοι ποδοσφαριστές στον κόσμο από τα συμβόλαιά τους με τις ομάδες, τα μπόνους και τις διαφημίσεις σύμφωνα με το Forbes.

Οι μειώσεις στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών (30-70%) που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο της στήριξης των ομάδων εν μέσω των καθολικών lockdown και της παύσης των διοργανώσεων φαίνεται πως αποτελούν παρελθόν.

Δείτε ποιοι είναι, σύμφωνα με το Forbes, οι 10 πιο ακριβοπληρωμένοι ποδοσφαιριστές στον κόσμο:

Δείτε παρακάτω τους αθλητές που «πρωταγωνιστούν» (το Forbes υπολογίζει συμβόλαια για την περίοδο 2020-21, μπόνους και διαφημίσεις. Τα κέρδη είναι προ φόρων).

Χρειάστηκε 105 χρόνια η Μπαρτσελόνα για να κερδίσει 64 τρόπαια πριν βρεθεί ο Μέσι το 2005. Τα τελευταία 16 χρόνια, οδήγησε την ομάδα σε 34 τρόπαια, σε μια τεράστια ποδοσφαιρική παράσταση που του πρόσφερε φυσικά και 1 δισ. δολάρια.

Πλέον όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα πάνω του, μετά το επεισόδιο με το σύλλογο της Βαρκελώνης και τους «μνηστήρες» που πρόσφεραν «χρυσάφι» στα πόδια του για να τον δουν να αγωνίζεται με τη δική τους εμφάνιση. Η Μάντσεστερ Σίτυ ήταν έτοιμη να τινάξει την «μπάνκα» στον αέρα προσφέροντας, σύμφωνα με διεθνή μέσα, στην Μπαρτσελόνα 900.000 ευρώ.

Ο Μέσι παρέμεινε στον καταλανικό σύλλογο λαμβάνοντας 126 εκατ. δολάρια.

 

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο πιο δημοφιλής αθλητής στον πλανήτη με 457 εκατομμύρια ακολούθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συνολικά οι αποδοχές του φτάνουν τα 117 εκατ. δολάρια εκ των οποίων τα 47 εκατ. δολάρια προέρχονται από διαφημίσεις. Παράλληλα είναι ο πιο «αφοσιωμένος» αθλητής, στο Hookit, εμφανίζοντας τακτικά το 0% σωματικό λίπος, την καλή εμφάνιση για τους ανάμεσα στους επωνύμους, τους χορηγούς υγείας και ευεξίας που έχει από πίσω τους, όπως η Herbalife και η Clear, αλλά και τον κολοσσό αθλητικών ειδών Nike.

Είναι ο δεύτερος αθλητής στην ιστορία του ποδοσφαίρου, μετά τον Ali Daei του Ιράν, που έχει σημειώσει περισσότερα από 100 γκολ με την εθνική Πορτογαλίας.

Μετά τον Εμπαμπέ τα ποσά ανεβαίνουν κατακόρυφα, προκαλώντας ίλιγγο. Στην 3η θέση του Forbes βρίσκεται ο Βραζιλιάνος σταρ της PSG Νειμάρ που λαμβάνει συνολικά 96 εκατ. δολάρια.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η ρήτρα συμβολαίου φτάνει τα 263 εκατ. δολάρια!

Επίσης στο σκέλος των εταιρειών, η Nike τερμάτισε τη συνεργασία της με τον Νειμάρ, ανοίγοντάς του το δρόμο να υπογράψει με την Puma.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Κιλιάν Εμπαμπέ ανακηρύχθηκε νικητής του Ligue 1 Golden Boot, καθώς πέτυχες τα περισσότερα γκολ στο πρωτάθλημα.

Ο Εμπαμπέ λαμβάνει 48 εκατ. δολάρια εκ των οποίων τα 14 εκατ. από διαφημίσεις.

Η πανδημία ωστόσο τον έκανε να χάσει την έναρξη της σεζόν 2020-21 στη Ligue 1 καθώς βρέθηκε θετικός σε τεστ που του έγινε και ασυμπτωματικός, σύμφωνα με τον δικηγόρο του.

Ο επιθετικός της Λίβερπουλ Μοχάμεντ Σαλάχ έφτασε τα 20 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχει η αγγλική ομάδα σε καθεμία από τις τρεις τελευταίες σεζόν, βοηθώντας το σύλλογο να φτάσει στον πρώτο του τίτλο στην Πρέμιερ Λιγκ μετά από 30 χρόνια.

Τον Φεβρουάριο, ο 28χρονος συνεργάστηκε με την Vodafone για να γίνει πρέσβης για ένα πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών που φέρνει ψηφιακά εργαλεία εκμάθησης στους πρόσφυγες στην πατρίδα του την Αίγυπτο.

Συνολικά λαμβάνει 37 εκατ. δολάρια.

Το συμβόλαιο του Πολ Πογκμπά λήγει το επόμενο καλοκαίρι, αν και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει την επιλογή να το επεκτείνει για ένα ακόμη έτος.

Ο Γάλλος playmaker λαμβάνει συνολικά 34 εκατ. δολάρια και έχει συμβάλει στην προώθηση του Call of Duty: Warzone, Season 5, ενώ παράλληλα ο 27χρονος εμφανίστηκε με τους Μέσι και Σαλάχ στην καμπάνια «Play Never Stops» της Pepsi.

Μετά το απογοητευτικό ντεμπούτο του Γάλλου στη Μπαρτσελόνα την περασμένη σεζόν, οι φήμες έχουν ενισχυθεί σχετικά με το ότι ο σύλλογος της Βαρκελώνης βρίσκεται σε στάδιο διαπραγματεύσεων με την PSG για να τον ανταλλάξει με τον Νειμάρ, κατόπιν αιτήματος του Μέσι.

Οι απολαβές του Γάλλου σταρ αγγίζουν τα 33 εκατ. δολάρια.

Στην 8η θέση του Forbes βρίσκεται ο Ουαλός Γκάρεθ Μπέιλ με συνολικές απολαβές ύψους 29 εκατ. δολαρίων.

Σύμφωνα με το Forbes o Μπέιλ είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος αναπληρωματικός παίκτης στον κόσμο, ενώ δεν υπολογίζεται καθόλου για τη φετινή σεζόν από τον Ζινεντίν Ζιντάν.

Ο κορυφαίος φορ στον κόσμο για πολλούς, ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, λαμβάνει 28 εκατ. δολάρια συνολικά (συμβόλαιο, διαφημίσεις).

Λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, το France Football, ο διοργανωτής του Ballon d'Or, αποφάσισε να ακυρώσει το βραβείο για το 2020 για τον καλύτερο παίκτη του κόσμου. Με αυτόν τον τρόπο «έχασε» ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι το βραβείο, αν και ήταν το ξεκάθαρο φαβορί.

Σε όλους τους αγώνες, ο Πολωνός επιθετικός συνέβαλε τα μέγιστα για την Μπάγερν Μονάχου με 65 γκολ την περασμένη σεζόν - 55 γκολ και δέκα ασίστ σε 47 αγώνες. Στο Champions League, σκόραρε σε κάθε αγώνα μέχρι τον τελικό κόντρα στην PSG.

Τα συνολικά 24 εκατ. δολάρια που λαμβάνει ο τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Νταβίντ Ντε Χεα τον καθιστούν τον πιο ακριβοπληρωμένο τερματοφύλακα στον κόσμο.

Τον Ιούλιο, πραγματοποίησε την 400ή εμφάνισή του στον ένατο χρόνο στον αγγλικό σύλλογο.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

21:54

Αμελητέες μεταβολές για τον χρυσό

21:43

Ουγγαρία: Η ΥΠΕΞ Ανίτα Όρμπαν επικρίνει τη Ρωσία για τις επιθέσεις drones στην Υπερκαρπαθία

21:38

Nvidia: Πλησιάζει αποτίμηση 6 τρισ. δολαρίων - Εκτόξευση 20% της μετοχής σε επτά ημέρες

21:23

Απορρίφθηκε από το Διεθνές Δικαστήριο το αίτημα πρόωρης αποφυλάκισης του Ράτκο Μλάντιτς

21:06

Στάρμερ σε Στρίτινγκ: Η κυβέρνηση πρέπει να βάλει τέλος στο πολιτικό χάος

20:59

Revolut: Εξετάζει τη δημιουργία μονάδα ιδιωτικής τραπεζικής σε Βρετανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες

20:41

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε ο αρχηγός της Συνοριοφυλακής Μάικλ Μπανκς

20:33

Τραμπ: Η Κίνα συμφώνησε να αγοράσει 200 αεροσκάφη Boeing

20:18

ΠΑΣΟΚ: «Ο Μαρινάκης όπως φαίνεται ανέλαβε συνήγορος του κ. Γεωργιάδη»

20:05

Ιράκ: Ορκίστηκε ο νέος πρωθυπουργός Άλι αλ Ζαΐντι

20:03

Χωρίς ρεύμα η Κούβα - Εξετάζει πρόταση βοήθειας 100 εκατ. δολ. των ΗΠΑ

19:51

ΑΔΜΗΕ: Στο 1 ευρώ η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών από την ΑΜΚ του 1 δισ. ευρώ

19:43

Τραμπ: Ο Σι δεν θα στείλει όπλα στο Ιράν - Προσέφερε βοήθεια για τα Στενά του Ορμούζ

19:33

Η σημασία του έργου GREGY για τη θωράκιση της ελληνικής οικονομίας

19:28

Αισιοδοξία στις ευρωαγορές σε αυστηρώς πολιτικό φόντο

19:03

Πληθωρισμός: Η «καμπάνα» από το Βέλγιο που ήχησε σε όλη την Ευρωζώνη

18:57

ΔΑΑ: Σε διαπραγμάτευση από την Παρασκευή οι νέες μετοχές από την ΑΜΚ

18:44

Υπουργική συνάντηση Ελλάδας-Σερβίας-Βόρειας Μακεδονίας-Βουλγαρίας για την Ενέργεια αύριο στην Αθήνα

18:26

Βρετανία: Ο Στάρμερ έχει την στήριξη του υπουργικού συμβουλίου, δηλώνει η υπουργός Παιδείας

18:05

Το Ισραήλ κινείται νομικά κατά των NYT μετά από άρθρο περί εκτεταμένης σεξουαλικής βίας κατά Παλαιστινίων κρατουμένων

17:57

Χρηματιστήριο Αθηνών: Μια «ανάσα» από τις 2.300 ο Γενικός Δείκτης, με τραπεζικό άλμα

17:56

Helleniq Energy: Συγκρίσιμα EBITDA 293 εκατ. ευρώ το α' τρίμηνο - Στα 140 εκατ. τα καθαρά κέρδη

17:46

Γκάλι (ΑΚΤΩΡ LNG): «Κλειδί οι υποδομές και η σταθερότητα για την ενεργειακή ασφάλεια»

17:35

ΗΠΑ: Ξεκίνησε ο νέος γύρος συνομιλιών Λιβάνου - Ισραήλ με στόχο την εδραίωση της εκεχειρίας

17:24

Ρωσία: «Η Ευρώπη δεν είναι κατάλληλη να μεσολαβήσει στη σύγκρουση στην Ουκρανία»

17:15

«Πράσινο φως» στην επένδυση παραγωγής γαλλίου από το υπ. Ανάπτυξης

17:08

Μπέσεντ: Ο Τραμπ θα μιλήσει περισσότερο για την Ταϊβάν μέσα «στις επόμενες ημέρες»

17:06

Επέστρεψε στην κερδοφορία η Klarna στο πρώτο τρίμηνο - Πάνω από 1 δισ. ο τζίρος

17:00

Wall Street: Το ράλι της Cisco ωθεί τον Dow ξανά πάνω από τις 50.000 μονάδες

16:57

Τουρκία: Απέπλευσε για τη Γάζα ο τρίτος κατά σειρά στολίσκος Global Sumud

gazzetta
gazzetta reader insider insider