Πλουσιότεροι κατά 30 φορές οι Ομπάμα σε μια 10ετία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πλουσιότεροι κατά 30 φορές οι Ομπάμα σε μια 10ετία
Ιδιαίτερα πολυάσχολοι και δραστήριοι επιχειρηματικά είναι τόσο ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα όσο και η γυναίκα του Μισέλ.

Μεγάλο κομμάτι της επιχειρηματικής ενασχόληση των δύο προέρχεται από ομιλίες σε εκδηλώσεις και βιβλία μέχρι επενδύσεις στο real estate και την τεράστια συμφωνία παραγωγής με το Netflix. Όπως αναφέρει το Business Insider η ζωή της οικογένειας Ομπάμα μετά τον Λευκό Οίκο ήταν πολύ επικερδής.

Η οικογένεια Ομπάμα εισήλθε στο Λευκό Οίκο με καθαρή περιουσία 1,3 εκατ. δολαρίων το 2008 και από τότε σύμφωνα με εκτιμήσεις (2018) έχει ξεπεράσει τα 40 εκατ. δολάρια.

Από το 2005 όταν ο Μπαράκ Ομπάμα εντάχθηκε στη Γερουσία έως το 2016, κέρδισαν συνολικά 20,5 εκατ. δολάρια από τον μισθό που λάμβανε ο Ομπάμα, τα δικαιώματα των βιβλίων, τα έσοδα από επενδύσεις και τα έσοδα της Μισέλ Ομπάμα πριν γίνει η πρώτη κυρία.

Ο Ομπάμα κέρδισε 400.000 δολάρια ετησίως κατά τη διάρκεια των 8 ετών ως πρόεδρος και κερδίζει ετήσια σύνταξη περίπου 200.000 δολαρίων ως πρώην πρόεδρος.

Η έκδοση βιβλίων δεν είναι η μόνη επιχειρηματική επιλογή των Ομπάμα στα μέσα ενημέρωσης καθώς - το 2018 υπέγραψαν μια συμφωνία παραγωγής με το Netflix, η οποία εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 50 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με την «New York Post».

Παράλληλα με την αποχώρησή του από την προεδρία των ΗΠΑ, ο Ομπάμα λαμβάνει ως επί το πλείστον 400.000 δολάρια για δημόσιες εκδηλώσεις, ενώ η Μισέλ φέρεται να κερδίσει 225.000 δολάρια ανά εμφάνιση. Αγαπημένο επενδυτικό «σπορ» των Ομπάμα θεωρείται το real estate καθώς μετά την έξοδό τους από τον Λευκό Οίκο, αγόρασαν ένα αρχοντικό 761 τ.μ στην Ουάσιγκτον έναντι 8,1 εκατομμυρίων δολαρίων.

Εκτός από την κατοικία τους στην Ουάσινγκτον, οι Ομπάμα εξακολουθούν να κατέχουν το σπίτι τους στη γειτονιά του Χάιντ Παρκ του Σικάγου που αγόρασαν για 1,65 εκατ. δολάρια το 2005.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider