Ειδήσεις | Διεθνή
18-04-2020 | 09:14

Τα καλύτερα μπέρμπον που κοστίζουν κάτω από 100 δολάρια

Μοιράσου το
Τα καλύτερα μπέρμπον που κοστίζουν κάτω από 100 δολάρια

Μια παραδοσιακή δύναμη στην παραγωγή μπέρμπον είναι το Κεντάκι των ΗΠΑ όπου περισσότερα από 7,5 εκατομμύρια βαρέλια «ξεκουράζονται» περιμένοντας το ραντεβού με κάποιο μπαρ.

Κάθε χρόνο από το 2000 μια ομάδα 40 εξαιρετικών γευσιγνωστών αξιολογούν στον διαγωνισμό Worlds Spirits τα καλύτερα ποτά ανά τον κόσμο. Μια παραδοσιακή δύναμη στην παραγωγή μπέρμπον είναι το Κεντάκι των ΗΠΑ όπου περισσότερα από 7,5 εκατομμύρια βαρέλια «ξεκουράζονται» περιμένοντας το ραντεβού με κάποιο μπαρ.

Ωστόσο οι φετινοί νικητές αποδεικνύουν πως ένα εξαιρετικό μπέρμπον μπορεί να προέλθει από διαφορετικές πολιτείες των ΗΠΑ, όπως είναι η Ουάσινγκτον ή το Μπρούκλιν. Κανείς όμως δεν μπορεί να διαφωνήσει πως το καλύτερο ουίσκι μπέρμπον είναι κατεξοχήν δουλειά των Αμερικανών.

Με αφορμή αυτό, το Forbes παρουσιάζει τα τρία καλύτερα μπέρμπον για το 2020 σύμφωνα με τον διαγωνισμό Worlds Spirits:

Φωτογραφίες: Getty Images/Ideal Image και Forbes

Το 2019, η διάσημη εταιρεία Jim Beam ξεκίνησε εκ νέου την ετικέτα της μικρής παρτίδας Baker ως ένα βαρέλι, σε ένα πιο μοντέρνο μπουκάλι. Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος!

Πλέον κατέχει και επίσημα τη διάκριση του «Best Single Barrel Bourbon - Up to 10 Years», σύμφωνα με τους γευσιγνώστες του διαγωνισμού.

Μπορείτε να το προμηθευτείτε από διάφορα καταστήματα στο διαδίκτυο με λιγότερο από 70 δολάρια.

Ευκολότερα μπορεί κανείς να βρει το Batch 021 από την Barrell Bourbon που πήρε το βραβείο «Best Small Batch - 6 to 10 Years» - και το «Best Overall Bourbon».

Το Batch 021 ένα ιδιαίτερα έντονο σε αρώματα άνοιξης μπέρμπον, καθώς συνδυάζει βαρέλια από 10 έως 14 ετών ωρίμανσης από το Τενεσί, το Κεντάκι και την Ιντιάνα.

Το εξαιρετικό αυτό ποτό κοστίζει το λιγότερο 90 δολάρια.

Η εταιρεία Buffalo Trace συνεχίζει να κυριαρχεί σε όλα τα βραβεία, καθώς το οινοπνευματοποιείο με έδρα το Frankfort κέρδισε το βραβείο «Best Small Batch Bourbon - 11 Years and Older», με το Eagle Rare 17 Year Old Kentucky Straight Bourbon Whiskey.

Το συγκεκριμένο μπέρμπον 17 ετών ωρίμανσης με νότες toffee και καραμέλας πριν διακριθεί κόστιζε μέχρι και 1.000 δολάρια, ενώ σε μια περιορισμένη προσφορά που έκανε η εταιρεία το ποτό κόστιζε κοντά στα 90 δολάρια.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.