Ειδήσεις | Διεθνή
11-12-2019 | 08:31

Οι 5 πλουσιότεροι άνθρωποι που έχουν γίνει «πρόσωπο της χρονιάς» στο Time

Μοιράσου το
Οι 5 πλουσιότεροι άνθρωποι που έχουν γίνει «πρόσωπο της χρονιάς» στο Time

Όχι μόνο είναι πλούσιοι, αλλά έχουν αναδειχθεί και «πρόσωπο της χρονιάς» στο περιοδικό Time.

Από το 1927 το περιοδικό Time καταρτίζει λίστες των ανθρώπων που έχουν τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι και πάρα πολύ πλούσιοι.  

Ωστόσο, από το 1998, το περιοδικό επέτρεψε στους αναγνώστες του να επιλέγουν εκείνοι ποιοι πιστεύουν ότι θα είναι το πρόσωπο της χρονιάς.

Το The Richest παρουσιάζει τους 5 πλουσιότερους ανθρώπους που έχουν γίνει «πρόσωπο της χρονιάς» στο Time:

Στην κορυφή της λίστας του περιοδικού βρέθηκε το 1999, ως «πρόσωπο της χρονιάς» o ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος

Ο ισχυρός άνδρας της Amazon έχει καθαρή περιουσία 112 δισ. δολάρια, ενώ έχτισε την αυτοκρατορία του, ξεκινώντας με μια επένδυση ύψους 300.000 δολαρίων το 1995.

Ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ο Μπιλ Γκέιτς, βρέθηκε στην κορυφή της λίστας του περιοδικού Time, ως πρόσωπο της χρονιάς, το 2005

Ο ιδρυτής της Microsoft, όπως αναφέρει το «The Richest», διαθέτει καθαρή περιουσία που ανέρχεται στα 107 δισ. δολάρια. 

Η Microsoft, η οποία ιδρύθηκε από τον Μπιλ Γκειτς και τον Πολ Άλεν το 1975, παραμένει απόλυτος κυρίαρχος στον τομέα των λογισμικού υπολογιστών, με την αξία της να ξεπερνά τα 780 δισ. δολάρια.

Ο Γκέιτς βρίσκεται σταθερά στο top 3 της λίστας του Forbes με τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο, με τους Τζεφ Μπέζος και Μπερναρντ Αρνό να είναι οι μοναδικοί που τον ξεπερνούν.

Ο νεότερος στη λίστα του Time είναι ο 35χρονος ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, με τον ίδιο να ανακηρύσσεται πρόσωπο της χρονιάς στο περιοδικό το 2010. 

Η πλατφόρμα του Facebook χρησιμοποιείται από περισσότερους από 2,3 δισ. ανθρώπους το μήνα, ενώ 1,4 δισ. χρησιμοποιούν το Facebook σε καθημερινή βάση. 

Όπως αναφέρει το The Richest, στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης κάνουν εγγραφή καθημερινά πάνω από μισό εκατομμύριο άνθρωποι. Ο Ζούκερμπεργκ διαθέτει καθαρή περιουσία ύψους 74 δισ. δολαρίων και το 2007 αναδείχθηκε ο νεότερος δισεκατομμυριούχος σε ηλικία μόλις 23 χρόνων. 

 

 

 

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν βρέθηκε στην κορυφή της λίστας του Time το 2007, ως πρόσωπο της χρονιάς. Η περιουσία του Πούτιν παραμένει άγνωστη, μιας και οι αρχές δεν γνωρίζουν ακριβώς το μέγεθός της. 

Ο Ρώσος πρόεδρος συγκαταλέγεται, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, στους πολιτικούς με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως, ενώ παράλληλα είναι ένας από τους πιο πλούσιους προέδρους στον κόσμο. 

Αξίζει να σημειωθεί πως το παλάτι του προέδρου κοστολογείται στο 1 δισ. δολάρια. 

Ο «βασιλιάς» των Media Τεντ Τέρνερ διαθέτει καθαρή περιουσία ύψους 2 δισ. δολαρίων και αναδείχθηκε πρόσωπο της χρονιάς για το περιοδικό Time το 1991

Ο Τέρνερ έχει δημιουργήσει τα μεγάλα δίκτυα CNN, ΤΝΤ και TBS, ενώ σύμφωνα με το Forbes είναι ο δεύτερος ισχυρότερος επενδυτής ακινήτων στην Αμερική. 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.