Ειδήσεις | Διεθνή
06-10-2019 | 09:12

Αυτοί είναι οι 30άρηδες Αμερικανοί δισεκατομμυριούχοι

Μοιράσου το
Αυτοί είναι οι 30άρηδες Αμερικανοί δισεκατομμυριούχοι

Ο νεότερος Αμερικανός δισεκατομμυριούχος που φιλοξενείται στη λίστα είναι μόλις 29 ετών και δεν είναι άλλος από τον Evan Spiegel, τον συνιδρυτή του Snapchat.

Συνολική περιουσία μαμούθ, ύψους 2,96 τρισ. δολαρίων, διαθέτουν οι δισεκατομμυριούχοι των ΗΠΑ, όπως προκύπτει από την περίφημη λίστα Forbes 400, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα το ομώνυμο περιοδικό.

Ο νεότερος Αμερικανός δισεκατομμυριούχος που φιλοξενείται στη λίστα είναι μόλις 29 ετών και δεν είναι άλλος από τον Evan Spiegel, τον συνιδρυτή του Snapchat.

Για να συμπεριληφθεί, ωστόσο, ένας δισεκατομμυριούχος στην περίφημη λίστα, δεν είναι απλή υπόθεση, αφού πρέπει να διαθέτει προσωπική περιουσία τουλάχιστον 2,1 δισ. δολαρίων.

Ας δούμε τους πέντε νεότερους Αμερικανούς δισεκατομμυριούχους, όπως τους παρουσιάζει το Βusiness Insider, επεξεργαζόμενο τη σχετική λίστα του Forbes.

Ηλικία: 29

Καθαρή περιουσία: 3,6 δισ. δολάρια

Ο Spiegel και ο Murphy κατέχουν ένα 18% ο καθένας του Snapchat, ποσοστό που τους επιτρέπει να έχουν τον έλεγχο των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου. Ο Spiegel είναι παντρεμένος με το διάσημο μοντέλο Miranda Kerr.

Ηλικία: 31

Καθαρή περιουσία: 3,7 δισ. δολάρια

Το Snapchat διαθέτει σήμερα περισσότερα από 200 εκατ. χρήστες ημερησίως.

Ηλικία: 33

Καθαρή περιουσία: 18,1 δισ. δολάρια

Ο Lukas Walton είναι ο εγγονός του Sam Walton, ιδρυτή της Walmart. Όταν ο πατέρας του, John Walton, πέθανε σε αεροπορικό δυστύχημα το 2005, κληρονόμησε το ένα τρίτο της περιουσίας του. Οι Waltons είναι αυτή τη στιγμή η πλουσιότερη οικογένεια των ΗΠΑ, με συνολική περιουσία ύψους 169,7 δισ. δολαρίων.

Ηλικία: 34

Καθαρή περιουσία: 2,1 δισ. δολάρια

Ο παππούς του Julio Mario Santo Domingo III κατείχε ένα μεγάλο ποσοστό στη SABMiller. Το 2016, η Anheuser-Bush InBev προχώρησε στην εξαγορά της SABMiller έναντι τιμήματος 100 δισ. δολαρίων.

Ηλικία: 35

Καθαρή περιουσία: 69,6 δισ. δολάρια

Το Facebook ιδρύθηκε το 2004 και μπήκε στο αμερικανικό χρηματιστήριο το 2012. Από τότε η μετοχή του έχει καταγράψει άλμα 408%.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.