Ειδήσεις | Διεθνή
07-08-2019 | 13:33

Αυτές είναι οι 5 πιο ακριβές μάρκες χαβιάρι

Μοιράσου το
Αυτές είναι οι 5 πιο ακριβές μάρκες χαβιάρι

Το χαβιάρι μπορεί να μετατρέψει σε πολυτελές το οποιοδήποτε γεύμα, όμως μερικές μάρκες χαβιάρι απευθύνονται σε λίγους και εκλεκτούς.

Το χαβιάρι είναι μια ακριβή «λιχουδιά» και η ιδιαίτερη γεύση του μπορεί να μην αρέσει σε όλο τον κόσμο, όμως σίγουρα η τιμή του εντυπωσιάζει τους πάντες. 

Ο λόγος που το καθιστά τόσο ακριβό είναι ότι το αυθεντικό προέρχεται αποκλειστικά από οξυρρυγχίδες (οξύρρυγχους) της Κασπίας θάλασσας. 

Φυσικά, μπορεί κανείς να δοκιμάσει πολύ πιο οικονομικό «χαβιάρι» από άλλα ψάρια, όπως σολομό, όμως το TheRichest.com έφτιαξε μια λίστα με τις 5 ακριβότερες μάρκες και τύπους χαβιάρι, καθώς και πού μπορεί να το βρει κανείς!

Πηγή φωτογραφιών: TheRichest

Το ακριβότερο χαβιάρι στον κόσμο πωλείται στην αστρονομική τιμή των 100.000 δολαρίων το κιλό και μπορεί κανείς να το δοκιμάσει μόνο μετά από ειδική παραγγελία!

Πρόκειται για αυγά - που έχουν ωριμάσει - των ίδιων σπάνιων αλμπίνο (λευκών) Beluga οξύρρυγχων, όπως και το Almas, όμως στην πραγματικότητα αυτό που δίνει την πρώτη θέση, με την ακριβότερη τιμή, σε αυτό το χαβιάρι είναι τα φύλλα χρυσού 22 καρατίων που βρίσκονται στο μείγμα. 

Το χαβιάρι Almas είναι - σχεδόν - ότι πιο πολυτελές και ακριβό κυκλοφορεί σε χαβιάρι. Μάλιστα, έχει μπει και στο βιβλίο Γκίνες για την εξωπραγματική του τιμή. 

Το χαβιάρι Almas είναι τόσο ακριβό γιατί προέρχεται από σπάνιους αλμπίνο (λευκούς) Beluga οξύρρυγχους της Κασπίας θάλασσας.

Ο μόνος τρόπος για να προμηθευτείτε αυτό το χαβιάρι είναι από τα επιλεγμένα καταστήματα Caviar House & Prunier stores.

Αυτό το χαβιάρι προέρχεται από τον οξύρρυγχο του είδους Osserta. Οι κόκκοι του είναι μικρότεροι από αυτούς του είδους Beluga και πιο σφιχτοί. 

Υπάρχουν αρκετές «αποχρώσεις» στο χαβιάρι Osserta, όμως το χρυσό είναι ίσως το πιο δημοφιλές και πιο ακριβό. Για να το προμηθευτεί κανείς πρέπει να βρει τα αποκλειστικά καταστήματα Ossetra.

Αυτό το χαβιάρι συλλέγεται αποκλειστικά από το είδος του «Σιβηρικού» οξύρρυγχου στην Κασπία θάλασσα και είναι το μικρότερο είδους οξύρρυγχου που παράγει χαβιάρι.

Βέβαια, το είδος αυτό μπορεί να το βρει κανείς και στο Αιγαίο!

Υπάρχουν αρκετά μείγματα και διαφοροποιήσεις στο χαβιάρι Sevruga, όμως το πιο ακριβό είναι αυτό που προέρχεται από τον οξύρρυγχο Sterlet, καθώς είναι είδος υπό εξαφάνιση. 

Αν κάποιος ενδιαφέρεται να το προμηθευτεί θα πρέπει να ψάξει στα ράφια εξειδικευμένων gourmet καταστημάτων. 

Το φρέσκο χαβιάρι Sevruga εισάγεται ειδικά από τη Γαλλία και ο λόγος που έχει τόσο υψηλή τιμή είναι η εξαιρετική του γεύση - σύμφωνα με τους ειδικούς, όπως αναφέρει το Richlist.

Το συγκεκριμένο χαβιάρι μπορεί να το παραγγείλει κανείς μόνο από τη Γαλλία και πρέπει να υπολογίσει πέρα από την εμπορική του τιμή και το τελωνειακό κόστος! 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.