Αυτές είναι οι 7 μεγαλύτερες απάτες που συγκλόνισαν τον κόσμο του εμπορίου

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτές είναι οι 7 μεγαλύτερες απάτες που συγκλόνισαν τον κόσμο του εμπορίου
Η ζημία αγγίζει τα 777.877 δολάρια για κάθε 1 δισ. δολάρια σε πωλήσεις!

Το έγκλημα που συνδέεται με τον τομέα του εμπορίου καταγράφει επικίνδυνα ανοδικές τάσεις, όπως τουλάχιστον δείχνουν τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Εμπορίου των ΗΠΑ για το 2018, σύμφωνα με τα οποία, η ζημία αγγίζει τα 777.877 δολάρια για κάθε 1 δισ. δολάρια σε πωλήσεις!

Όμως δεν είναι η κάθε περίπτωση εγκλήματος / απάτης ίδια. Κάποιες αφορούν σε μικροκλοπές που όμως γίνονται συστηματικά και αποκτούν βαρύτητα στο σύνολο τους και κάποιες άλλες αφορούν σε ληστείες μεγάλων διαστάσεων.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις 7 περιπτώσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και έχουν μείνει στην ιστορία για το μέγεθος της ζημίας που προκάλεσαν ή και για τον ιδιαίτερο τρόπο που έγιναν:

Οι φήμες θέλουν μια γυναίκα να ταξιδεύει μόνη της στον αμερικανικό Νότο, μεταμφιεσμένη και να κλέβει κοσμηματοπωλεία.

Μάλιστα, μεταξύ του Απριλίου του 2015 και του Ιανουαρίου 2016 λέγεται πως πέρασε και «άδειασε» καταστήματα όπως το Jared Vault, το Zales Outlet, και το Reeds Jewelers με τη λεία της να αγγίζει τα 4 εκατ. δολάρια!

Πρόκειται για μια ομάδα ληστών που εκτιμάται πως έκλεβαν διάφορα προϊόντα που πωλούνταν στα ταμεία διάφορων μεγάλων καταστημάτων, όπως ξυραφάκια, τσίχλες ή φάρμακα - που δεν χρειάζονται συνταγογράφηση - και τα ξαναπουλούσαν. Τα 17 μέλη της συμμορίας δρούσαν για χρόνια όταν συνελήφθησαν τελικά το 2008, με τη λεία τους να υπολογίζεται στα 5,5 εκατ. δολάρια!

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Post και τον Courrier, μια συμμορία από τη Νότια Καλιφόρνια έμπαινε συστηματικά σε καταστήματα Hobby Lobby, έκλεβε τα προϊόντα που ήθελε και τα ξαναπουλούσε σε αντίστοιχα καταστήματα παιχνιδιών! Αυτό φυσικά δεν έγινε μόνο μια ή δύο φορές αφού η ζημία που προκάλεσαν στο Hobby Lobby υπολογίζεται κοντά στο 1 εκατ. δολάριο.

Το 2013 η πιστωτική κάρτα της Target δέχτηκε «επίθεση» από χάκερς που απέκτησαν πρόσβαση στα προσωπικά στοιχεία 40 εκατομμυρίων κατόχων της κάρτας.

Το χτύπημα για την εταιρεία ήταν τόσο μεγάλο που ο CEO Γκρεγκ Στέινφιλντ παραιτήθηκε και η Target χρειάστηκε να πληρώσει περί τα 18,5 εκατ. δολάρια σε αποζημιώσεις!

Ο ή οι κλέφτες κατάφεραν να πάρουν ένα φορτίο με χιλιάδες iPads αξίας περί των 1,9 εκατ. δολαρίων και να ξεφύγουν χωρίς να συλληφθούν ποτέ!

Ο Αμντούλ Σουλεϊμάν ήταν ο ιδιοκτήτης ενός καταστήματος Stop & Shop στην πόλη Λέξινγκτον στο Κεντάκι. Όμως το 2008 κατηγορήθηκε πως, εκτός από διάφορες μικροαπάτες, ο Σουλεϊμάν «ξέπλυνε» περισσότερα από 60 εκατ. δολάρια μέσα από το κατάστημα του.

Σύμφωνα με το ABC, ο Ρίτσαρντ Ρέμινγκτον και η Άντζελα Έβανς έκλεψαν προϊόντας αξίας 5 εκατ. δολαρίων από διαφορετικά καταστήματα Safeway στην περιοχή του Όρεγκον. Μάλιστα μάλιστα υπάρχουν 178 βίντεο που τους δείχνουν να κλέβουν!

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

14:55

«Spider-Man: Brand New Day»: H δεύτερη ταινία στην ιστορία που ξεπέρασε πιο γρήγορα το 1 δισ. δολ. στο box office

14:53

Η Meta λανσάρει νέο μοντέλο AI για χρήση σε οικιακούς υπολογιστές

14:28

Τεχεράνη σε Τραμπ: «Οι Ιρανοί είναι επαγγελματίες σκακιστές»

14:20

Παναθηναϊκό Στάδιο: Εργασίες καθαρισμού και συντήρησης των μαρμάρων για πρώτη φορά εδώ και 120 χρόνια

14:17

10 ελληνικά νησιά χωρίς αυτοκίνητο για πραγματική ξεκούραση

14:09

Ευρώπη: Υπό στενή παρακολούθηση ο εφοδιασμός σε φυσικό αέριο

14:08

Τι πρέπει να περιέχει ένα φαρμακείο πρώτων βοηθειών για αυτοκίνητο

14:00

Adnoc: Πτώση 52% στα κέρδη λόγω Ορμούζ, αλλά και επένδυση 8,2 δισ. δολ. για να το παρακάμψει

14:00

Δικαίωμα στη λήθη: Νομοθετική κατοχύρωση για τα άτομα με ιστορικό καρκίνου και στην Ελλάδα

13:56

Πέθανε ο συγγραφέας Στέλιος Ράμφος

13:54

Shein: Αποτίμηση έως 25 δισ. δολάρια στην πολυαναμενόμενη IPO

13:51

Παξοί: Οι σμαραγδένιες σπηλιές που μαγεύουν τους επισκέπτες

13:41

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Αττική, Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα και Αιγαίο

13:34

Handelsblatt: Οι ξένοι θέλουν τις ελληνικές τράπεζες - Και η Αθήνα θέλει τους ξένους

13:22

Μασκ: Το Starlink θα είναι σε κάθε αυτοκίνητο - Είναι ο «μόνος τρόπος» για να συνδεθούν δισεκατομμύρια οχήματα

13:20

Ρουμανία: Παράταση λειτουργίας του αντιδραστήρα της Τσερναβόντα μετά την εκτροπή ροής του Δούναβη

13:09

Κικίλιας: «Έρχονται 420 νέες προσλήψεις στο Λιμενικό Σώμα»

13:06

10 social media που έχουμε ξεχάσει ότι υπήρξαν

12:48

Τσίπρας: «Η πολιτική είναι η τέχνη της διεύρυνσης του εφικτού»

12:34

Ιράν: Η συμφωνία Σ. Αραβίας, Πακιστάν, Τουρκίας δείχνει μεταβολή αντίληψης απέναντι στις ΗΠΑ

12:31

Μαρινάκης για Τσίπρα: Η συλλογική μνήμη δεν σβήνει τόσο εύκολα όσο εκείνος πιστεύει

12:31

Παπαθανάσης: 1,7 εκατ. σε Κοζάνη-Εορδαία για πυροπροστασία σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και σχολικές μονάδες

12:23

Στον Κουβαρά ο Ευάγγελος Τουρνάς

12:22

Το «καλάθι» της ΔΕΘ και τα περιθώρια μέχρι το 2030

12:21

Αύξηση 1,1% στη βιομηχανική παραγωγή τον Ιούνιο - Στο +3,3% το πρώτο εξάμηνο

12:20

Ποιος θα καθαρίσει το διάστημα; Μία νέα αγορά γεννιέται

12:04

S&P 500: Στις 8.000 μονάδες ανεβάζει τον πήχη η JP Morgan

11:45

Apple: Tα σχέδια για το smartwatch της νέας εποχής - Οι οθόνες και ο ρόλος του fitness

11:42

UBS: Top pick η μετοχή της Euronext – Τέσσερις καταλύτες για αυξημένη κερδοφορία

11:07

Χρηματιστήριο: Σε δοκιμασία οι 2.600 μονάδες


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider