Αυτές είναι οι 7 μεγαλύτερες απάτες που συγκλόνισαν τον κόσμο του εμπορίου

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτές είναι οι 7 μεγαλύτερες απάτες που συγκλόνισαν τον κόσμο του εμπορίου
Η ζημία αγγίζει τα 777.877 δολάρια για κάθε 1 δισ. δολάρια σε πωλήσεις!

Το έγκλημα που συνδέεται με τον τομέα του εμπορίου καταγράφει επικίνδυνα ανοδικές τάσεις, όπως τουλάχιστον δείχνουν τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Εμπορίου των ΗΠΑ για το 2018, σύμφωνα με τα οποία, η ζημία αγγίζει τα 777.877 δολάρια για κάθε 1 δισ. δολάρια σε πωλήσεις!

Όμως δεν είναι η κάθε περίπτωση εγκλήματος / απάτης ίδια. Κάποιες αφορούν σε μικροκλοπές που όμως γίνονται συστηματικά και αποκτούν βαρύτητα στο σύνολο τους και κάποιες άλλες αφορούν σε ληστείες μεγάλων διαστάσεων.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις 7 περιπτώσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και έχουν μείνει στην ιστορία για το μέγεθος της ζημίας που προκάλεσαν ή και για τον ιδιαίτερο τρόπο που έγιναν:

Οι φήμες θέλουν μια γυναίκα να ταξιδεύει μόνη της στον αμερικανικό Νότο, μεταμφιεσμένη και να κλέβει κοσμηματοπωλεία.

Μάλιστα, μεταξύ του Απριλίου του 2015 και του Ιανουαρίου 2016 λέγεται πως πέρασε και «άδειασε» καταστήματα όπως το Jared Vault, το Zales Outlet, και το Reeds Jewelers με τη λεία της να αγγίζει τα 4 εκατ. δολάρια!

Πρόκειται για μια ομάδα ληστών που εκτιμάται πως έκλεβαν διάφορα προϊόντα που πωλούνταν στα ταμεία διάφορων μεγάλων καταστημάτων, όπως ξυραφάκια, τσίχλες ή φάρμακα - που δεν χρειάζονται συνταγογράφηση - και τα ξαναπουλούσαν. Τα 17 μέλη της συμμορίας δρούσαν για χρόνια όταν συνελήφθησαν τελικά το 2008, με τη λεία τους να υπολογίζεται στα 5,5 εκατ. δολάρια!

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Post και τον Courrier, μια συμμορία από τη Νότια Καλιφόρνια έμπαινε συστηματικά σε καταστήματα Hobby Lobby, έκλεβε τα προϊόντα που ήθελε και τα ξαναπουλούσε σε αντίστοιχα καταστήματα παιχνιδιών! Αυτό φυσικά δεν έγινε μόνο μια ή δύο φορές αφού η ζημία που προκάλεσαν στο Hobby Lobby υπολογίζεται κοντά στο 1 εκατ. δολάριο.

Το 2013 η πιστωτική κάρτα της Target δέχτηκε «επίθεση» από χάκερς που απέκτησαν πρόσβαση στα προσωπικά στοιχεία 40 εκατομμυρίων κατόχων της κάρτας.

Το χτύπημα για την εταιρεία ήταν τόσο μεγάλο που ο CEO Γκρεγκ Στέινφιλντ παραιτήθηκε και η Target χρειάστηκε να πληρώσει περί τα 18,5 εκατ. δολάρια σε αποζημιώσεις!

Ο ή οι κλέφτες κατάφεραν να πάρουν ένα φορτίο με χιλιάδες iPads αξίας περί των 1,9 εκατ. δολαρίων και να ξεφύγουν χωρίς να συλληφθούν ποτέ!

Ο Αμντούλ Σουλεϊμάν ήταν ο ιδιοκτήτης ενός καταστήματος Stop & Shop στην πόλη Λέξινγκτον στο Κεντάκι. Όμως το 2008 κατηγορήθηκε πως, εκτός από διάφορες μικροαπάτες, ο Σουλεϊμάν «ξέπλυνε» περισσότερα από 60 εκατ. δολάρια μέσα από το κατάστημα του.

Σύμφωνα με το ABC, ο Ρίτσαρντ Ρέμινγκτον και η Άντζελα Έβανς έκλεψαν προϊόντας αξίας 5 εκατ. δολαρίων από διαφορετικά καταστήματα Safeway στην περιοχή του Όρεγκον. Μάλιστα μάλιστα υπάρχουν 178 βίντεο που τους δείχνουν να κλέβουν!

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

10:23

Ζελένσκι: Η Ουκρανία είναι αντιμέτωπη με μήνες διπλωματικής και στρατιωτικής πίεσης

10:06

Γκεοργκίεβα (ΔΝΤ): «Η Ελλάδα στις καλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης» - Τι είπε για Πιερρακάκη

09:55

Κορυφώνεται η πασχαλινή έξοδος - Σε επιφυλακή Λιμενικό και Τροχαία

09:43

Τραμπ για «διόδια» στο Ορμούζ: «Το καλό που τους θέλω να μην το κάνουν»

09:31

Σε ιστορικό υψηλό το πετρέλαιο της Β. Θάλασσας καθώς το Ιράν διατηρεί τον έλεγχο στο Ορμούζ

09:21

Εορταστικό ωράριο: Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα σήμερα

09:10

Πυρηνική ενέργεια από ταμπού σε επιλογή; - Τι λένε οι ειδικοί για την Ελλάδα

08:57

Τουρκία: Από «επιθετικός» αγοραστής χρυσού σε ξαφνικές ρευστοποιήσεις

08:48

Εξοικονομώ: Τελευταία ευκαιρία έως 30 Ιουνίου - Ποια προγράμματα κλείνουν και ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν επιδότηση

08:37

Αβέβαιη η συμμετοχή των Ιρανών στις συνομιλίες στο Πακιστάν λόγω των πληγμάτων στον Λίβανο

08:26

Λιανεμπόριο: Προσδοκά… Ανάσταση τζίρου στη σκιά του πολέμου

08:18

Fuel Pass: Ανοιχτή για όλα τα ΑΦΜ η πλατφόρμα έως τις 30 Απριλίου

08:07

Στις last minute κρατήσεις ποντάρει ο τουρισμός για το Πάσχα

23:50

Η Μελάνια Τραμπ αρνείται οποιαδήποτε σχέση με τον Τζέφρι Έπστιν

23:45

Ο αυτοκρατορικός πιγκουίνος επισήμως στα «απειλούμενα» είδη

23:40

Το Άγιο Φως θα φτάσει στην Κύπρο με ειδική πτήση της Aegean

23:36

Ερντογάν προς Πεζεσκιάν: Προτρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για ειρήνη

23:25

Ισραήλ: Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου μιλά για «σκληρό πλήγμα» κατά της Χεζμπολάχ

23:10

Wall Street: H ελπίδα για εκεχειρία διεύρυνε το «relief rally»

23:00

Λονδίνο: Έκλεψε τσάντα με αυγό Φαμπερζέ αξίας 2,2 εκατ. λιρών - Το πούλησε για ναρκωτικά

22:59

Χρυσός: Τρίτη ημέρα κερδών με φόντο την εκεχειρία

22:47

Ρωσία: Οι αρχές συνέλαβαν γνωστό ερευνητή δημοσιογράφο

22:27

Πασχαλινή εκεχειρία στην Ουκρανία ανακοίνωσε ο Πούτιν - Σε ισχύ από τo Μ. Σάββατο

22:18

ENTSOG: «Οι χώρες της ΕΕ να ξεκινήσουν να αποθηκεύουν φυσικό αέριο από τώρα»

22:03

Reuters: Ο Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο απόσυρσης αμερικανικών δυνάμεων από την Ευρώπη

21:48

Κέρδη για το πετρέλαιο αλλά με «φρένο» από τις διαπραγματεύσεις Ισραήλ - Λιβάνου

21:34

Λίβανος: Στους 303 οι νεκροί από τους χθεσινούς βομβαρδισμούς του Ισραήλ

21:20

Το πρώτο μη ιρανικό τάνκερ διέσχισε τα Στενά του Ορμούζ

21:08

Τραμπ: Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία με το Ιράν - Χαμενεΐ: Δεν θα παραιτηθούμε από τα δικαιώματά μας

20:55

Ρωσία: Διαψεύδει τις βρετανικές ανησυχίες για απειλή στις υποθαλάσσιες υποδομές

gazzetta
gazzetta reader insider insider