Αυτές είναι οι 7 μεγαλύτερες απάτες που συγκλόνισαν τον κόσμο του εμπορίου

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτές είναι οι 7 μεγαλύτερες απάτες που συγκλόνισαν τον κόσμο του εμπορίου
Η ζημία αγγίζει τα 777.877 δολάρια για κάθε 1 δισ. δολάρια σε πωλήσεις!

Το έγκλημα που συνδέεται με τον τομέα του εμπορίου καταγράφει επικίνδυνα ανοδικές τάσεις, όπως τουλάχιστον δείχνουν τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Εμπορίου των ΗΠΑ για το 2018, σύμφωνα με τα οποία, η ζημία αγγίζει τα 777.877 δολάρια για κάθε 1 δισ. δολάρια σε πωλήσεις!

Όμως δεν είναι η κάθε περίπτωση εγκλήματος / απάτης ίδια. Κάποιες αφορούν σε μικροκλοπές που όμως γίνονται συστηματικά και αποκτούν βαρύτητα στο σύνολο τους και κάποιες άλλες αφορούν σε ληστείες μεγάλων διαστάσεων.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις 7 περιπτώσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και έχουν μείνει στην ιστορία για το μέγεθος της ζημίας που προκάλεσαν ή και για τον ιδιαίτερο τρόπο που έγιναν:

Οι φήμες θέλουν μια γυναίκα να ταξιδεύει μόνη της στον αμερικανικό Νότο, μεταμφιεσμένη και να κλέβει κοσμηματοπωλεία.

Μάλιστα, μεταξύ του Απριλίου του 2015 και του Ιανουαρίου 2016 λέγεται πως πέρασε και «άδειασε» καταστήματα όπως το Jared Vault, το Zales Outlet, και το Reeds Jewelers με τη λεία της να αγγίζει τα 4 εκατ. δολάρια!

Πρόκειται για μια ομάδα ληστών που εκτιμάται πως έκλεβαν διάφορα προϊόντα που πωλούνταν στα ταμεία διάφορων μεγάλων καταστημάτων, όπως ξυραφάκια, τσίχλες ή φάρμακα - που δεν χρειάζονται συνταγογράφηση - και τα ξαναπουλούσαν. Τα 17 μέλη της συμμορίας δρούσαν για χρόνια όταν συνελήφθησαν τελικά το 2008, με τη λεία τους να υπολογίζεται στα 5,5 εκατ. δολάρια!

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Post και τον Courrier, μια συμμορία από τη Νότια Καλιφόρνια έμπαινε συστηματικά σε καταστήματα Hobby Lobby, έκλεβε τα προϊόντα που ήθελε και τα ξαναπουλούσε σε αντίστοιχα καταστήματα παιχνιδιών! Αυτό φυσικά δεν έγινε μόνο μια ή δύο φορές αφού η ζημία που προκάλεσαν στο Hobby Lobby υπολογίζεται κοντά στο 1 εκατ. δολάριο.

Το 2013 η πιστωτική κάρτα της Target δέχτηκε «επίθεση» από χάκερς που απέκτησαν πρόσβαση στα προσωπικά στοιχεία 40 εκατομμυρίων κατόχων της κάρτας.

Το χτύπημα για την εταιρεία ήταν τόσο μεγάλο που ο CEO Γκρεγκ Στέινφιλντ παραιτήθηκε και η Target χρειάστηκε να πληρώσει περί τα 18,5 εκατ. δολάρια σε αποζημιώσεις!

Ο ή οι κλέφτες κατάφεραν να πάρουν ένα φορτίο με χιλιάδες iPads αξίας περί των 1,9 εκατ. δολαρίων και να ξεφύγουν χωρίς να συλληφθούν ποτέ!

Ο Αμντούλ Σουλεϊμάν ήταν ο ιδιοκτήτης ενός καταστήματος Stop & Shop στην πόλη Λέξινγκτον στο Κεντάκι. Όμως το 2008 κατηγορήθηκε πως, εκτός από διάφορες μικροαπάτες, ο Σουλεϊμάν «ξέπλυνε» περισσότερα από 60 εκατ. δολάρια μέσα από το κατάστημα του.

Σύμφωνα με το ABC, ο Ρίτσαρντ Ρέμινγκτον και η Άντζελα Έβανς έκλεψαν προϊόντας αξίας 5 εκατ. δολαρίων από διαφορετικά καταστήματα Safeway στην περιοχή του Όρεγκον. Μάλιστα μάλιστα υπάρχουν 178 βίντεο που τους δείχνουν να κλέβουν!

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:59

Γαλλία: Προτείνει νέο «τέλος διαχείρισης» σε μικρά δέματα από το εξωτερικό

23:49

Visa: Πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών 30 δισ. δολαρίων - Αύξηση κερδών στο β' τρίμηνο

23:39

«Πικρά» τα οικονομικά μεγέθη β' τριμήνου για την Starbucks

23:30

Μπέσεντ: Καμία εμπορική συμφωνία μέχρι να το πει ο Τραμπ

23:29

Ρούμπιο: Τέλος η διαμεσολάβηση των ΗΠΑ χωρίς συγκεκριμένες προτάσεις από Ρωσία - Ουκρανία

23:15

Κέρδη στην Wall Street από το «μυστικό» εμπορικό deal: «6 στα 6» για Dow Jones - S&P 500

23:02

Δύο νεαροί train surfers έχασαν τη ζωή τους στο Βερολίνο

22:48

Πτώση 1,1% για τον χρυσό

22:34

Επανεξελέγη πρόεδρος της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς ο Μάνφρεντ Βέμπερ

22:20

Γερμανία: Προβάδισμα της AfD σε νέα δημοσκόπηση

22:06

Τζόκερ κλήρωση 29/4/2025: Οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν 4,3 εκατ. ευρώ

22:05

Αιχμηρό βίντεο από Κίνα κατά ΗΠΑ για δασμούς Τραμπ: Αντισταθείτε στον νταή - Δεν θα γονατίσουμε

21:52

Σε χαμηλό 2 εβδομάδων το πετρέλαιο με απώλειες άνω του 2,5%

21:39

Επικυρώθηκε ο διορισμός του εκλεκτού Τραμπ για την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Κίνα

21:26

Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 98 εκατ. ευρώ

21:16

Πρώτη συμφωνία των ΗΠΑ για δασμούς Τραμπ - Αποκάλυψη του υπ. Εμπορίου

21:11

Ηράκλειο: Νέα σύσκεψη για το γεωδυναμικό φαινόμενο στις Βούτες

21:08

Κεφαλογιάννης: Παραγγελία 8 πυροσβεστικών ελικοπτέρων μεσαίου τύπου

20:55

Δημοσκόπηση Pulse: Πρώτη η ΝΔ με 24% - Θετικά τα μέτρα για χαμηλοσυνταξιούχους και ενοικιαστές

20:46

Θεοδωρικάκος: Σταθερή πολιτική μας η ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών

20:45

Μπλακάουτ και στην ισπανική οικονομία; - Ένας πρώτος απολογισμός

20:40

Λάιεν από ΕΛΚ: Να κάνουμε περισσότερα για την άμυνά μας - Η απειλή της Ρωσίας δεν θα εκλείψει

20:30

Ισπανία: Τουλάχιστον τρεις θάνατοι ενδέχεται να συνδέονται με το μπλακάουτ σε όλη τη χώρα

20:30

Carlsberg: Μποϊκοτάζ σε Coca-Cola και άλλα brands των ΗΠΑ από Δανούς καταναλωτές

20:25

Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα στη Βουλή

20:20

Πρώτο αίτημα προς ΗΠΑ για εξορύξεις σε διεθνή ύδατα από την καναδική TMC

20:14

ΣτΕ: Διευκρινίσεις για διατάγματα που αφορούν στους όρους δόμησης και τη μη επέκταση οικισμών

20:06

Τράπεζα Πειραιώς: Στις 3 Ιουνίου η αποκοπή μερίσματος 0,298 ευρώ ανά μετοχή

19:58

Συναντήσεις Μητσοτάκη στο συνέδριο του ΕΛΚ – Επιτακτική η ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας

19:53

Μαρινάκης: Έρχεται νομοθετική ρύθμιση για την οριοθέτηση οικισμών κάτω των 2.000 κατοίκων

gazzetta
gazzetta reader insider insider