Κεραμέως: Σιδηρά αποδοκιμασία...

Δημήτρης Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Η κυρία Κεραμέως είναι ένα τουλάχιστον αμφιλεγόμενο πρόσωπο. Αν και στην αρχή η επιλογή της αντιμετωπίστηκε με συμπάθεια, λειτουργώντας με... σιδηρά εμμονή στις θέσεις της κατάφερε σχετικά γρήγορα να αντιστρέψει την όποια συμπάθεια ή ανοχή επέδειξε η κοινωνία στις επιλογές της.

Το προφανές είναι ότι η κυρία Κεραμέως εξακολουθεί να έχει την εμπιστοσύνη και στήριξη του πρωθυπουργού στις επιλογές της, όσο και αν αυτές δεν φαίνεται να έχουν την αποδοχή της πλειοψηφίας της κοινωνίας. Και γι' αυτό παραμένει ακλόνητη στη θέση της. Στο υπουργείο Παιδείας αλλάζουν οι υφυπουργοί, στους μίνι - είναι αλήθεια- ανασχηματισμούς. Όχι η υπουργός. Παρά το γεγονός ότι η κυρία Κεραμέως φιγουράρει σε όλες ανεξαιρέτως τις δημοσκοπήσεις, τις ίδιες που δίνουν ποσοστά σαρωτικής διαφοράς στο κυβερνών κόμμα, στις θέσεις με τους λιγότερο δημοφιλείς υπουργούς, εκείνους που συγκεντρώνουν τις πιο αρνητικές γνώμες.

Είναι σαφές ότι η άποψη του πρωθυπουργού είναι διαφορετική για το έργο της υπ. Παιδείας και θεωρείται αποδεκτό και ελεγχόμενο το όποιο ενδεχόμενο πολιτικό κόστος συνεπάγεται η παραμονή της. Είναι αλήθεια ότι οι μεταρρυθμίσεις προκαλούν συγκρούσεις και ρήξεις. Και σε σχέση δε με την τελευταία μεγάλη σύγκρουση με τους εκπαιδευτικούς για τις αξιολογήσεις, δεν είναι εντελώς σαφές ότι οι κίνδυνοι που οι εκπαιδευτικοί καταλογίζουν στο νέο σύστημα είναι και απολύτως υπαρκτοί. Οι ερμηνείες προθέσεων αφήνουν γκρίζες ζώνες.

Όμως όταν η πολύ μεγάλη πλειοψηφία των εκπαιδευτικών είναι απέναντι, ίσως να είχε εξαρχής νόημα μία λιγότερο αδιάλλακτη στάση. Και το χειρότερο ίσως να μην είναι η διαφωνία των εκπαιδευτικών και των συνδικάτων. Εκεί μπορούν να χωρέσουν και να τεθούν πολλά και από τις δύο πλευρές. Το χειρότερο είναι ότι η κυρία Κεραμέως έχει αποτύχει να πείσει την κοινωνία, τον μέσο γονιό, για τις προθέσεις της. Και αυτό συμβαίνει κατ’ επανάληψη σε κάθε νομοθέτημα, σε κάθε επιλογή.

Και κάπου πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι αδιάλλακτες αποφάσεις και δράσεις για το καλό της κοινωνίας, ερήμην της κοινωνίας, θυμίζουν άλλες αντιλήψεις, μακριά από τη φιλελεύθερη σκέψη στη βάση και την ουσία της, η οποία θα έπρεπε να διέπει τον ή την επικεφαλής ενός εκπαιδευτικού συστήματος.

Όλες οι ειδήσεις

23:56

Στο νοσοκομείο ο 89χρονος βασιλιάς της Νορβηγίας - Είναι ο μακροβιότερος μονάρχης στην Ευρώπη

23:42

Ομοσπονδία δασικών υπαλλήλων: «Η συμβολή του Antinero αναγνωρίστηκε καθολικά»

23:28

Εγγυητική 1,9 δισ. δολαρίων ζητά η Paramount μετά την αντιμονοπωλιακή αγωγή για WBD

23:14

Wall Street: «Κόκκινο 2 στα 2» με βαρίδι το Ιράν

23:00

Τουρκία και Ιράν συζητούν άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ και εκεχειρία με ΗΠΑ

22:46

Ναυάγιο με επτά νεκρούς μετανάστες στα ανοιχτά της Λιβύης - 50 διασώθηκαν

22:32

ΥΠΕΞ: Καταδικάζει τη δολοφονία του Νάντερ Τάνους στη Συρία - Ζητά άμεση έρευνα

22:18

Στην Αθήνα η νέα πρέσβης του Ισραήλ - Ποια είναι η Πνινάτ Γιανάι

22:04

Τραμπ: «Όχι» συμφωνία που βολεύει το Ιράν - Θα χειριστούμε εύκολα το Ομάν

21:50

Συνελήφθη 40χρονος για πυρκαγιά από πρόθεση - Ερευνάται για 9 ακόμη εμπρησμούς

21:36

Σε υψηλό 19 ετών το 30ετές αμερικανικό ομόλογο - Στο 5,31%

21:22

Απορρίφθηκε η προσφυγή Τραμπ: Καταβάλλει 5,6 εκατ. δολάρια για την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης

21:08

Πυροσβεστική: 41 φωτιές το τελευταίο 24ωρο

20:54

Επιχείρηση «Κρουαζιέρα θα σε πάω 2026»: Φοροδιαφυγή για 1 στα 2 τουριστικά σκάφη στην Σαντορίνη

20:40

ΕΕΤΑΑ – Παιδικοί σταθμοί: Δείτε τα αποτελέσματα για τα vouchers

20:26

Γαλλία: Μέτρα ύψους 100 εκατ. ευρώ για τους πυρόπληκτους - Αποδοκιμάστηκε ο Λεκορνί

20:12

Το «ΝΑΤΟ» της Ανατολής γεννιέται: Θα πολεμήσουν μαζί Ριάντ, Άγκυρα και Ισλαμαμπάντ;

19:58

Le Point: «Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Έλληνας που θέλει να ξυπνήσει την Ευρώπη»

19:44

Κούσνερ: «Πρόοδος εντός 30 ημερών για αφοπλισμό της Χαμάς»

19:30

«Πράσινο 2x2» και κέρδη 1% για χρυσό με το δολάριο σε χαμηλό τριμήνου

19:17

Ευρωαγορές: Σε «κόκκινο έδαφος» η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας

19:07

Πυρκαγιά στην Κεφαλονιά - Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στην Πάστρα

19:04

ΗΠΑ για GSI: Στηρίζουμε την ενεργειακή ασφάλεια και τη συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο

18:58

Άνοιξε η εφαρμογή Transpay για τη δημοσιοποίηση των πληρωμών αγροτικών ενισχύσεων

18:55

Νέα κέρδη 2% για πετρέλαιο με φόντο τη Μέση Ανατολή

18:40

Έπεσε ελικόπτερο στη Σίφνο: Τρεις νεκροί - Βίντεο από τη συντριβή

18:27

Νετανιάχου: Ζητά να εποπτεύσει τον αφοπλισμό της Χαμάς αμερικανός στρατηγός

18:20

Σδούκου: Η Τουρκία δεν αποκτά δικαιώματα με μονομερείς ενέργειες

18:11

ΗΠΑ: «Ανόητη απόφαση Τραμπ» η μείωση συμμετοχής του στρατού στα κοινά γυμνάσια με τη Νότια Κορέα

18:05

ΣτΕ: Αντισυνταγματική η τακτοποίηση αυθαιρέτων με ακυρωμένη οικοδομική άδεια


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider