Κεραμέως: Σιδηρά αποδοκιμασία...

Δημήτρης Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Η κυρία Κεραμέως είναι ένα τουλάχιστον αμφιλεγόμενο πρόσωπο. Αν και στην αρχή η επιλογή της αντιμετωπίστηκε με συμπάθεια, λειτουργώντας με... σιδηρά εμμονή στις θέσεις της κατάφερε σχετικά γρήγορα να αντιστρέψει την όποια συμπάθεια ή ανοχή επέδειξε η κοινωνία στις επιλογές της.

Το προφανές είναι ότι η κυρία Κεραμέως εξακολουθεί να έχει την εμπιστοσύνη και στήριξη του πρωθυπουργού στις επιλογές της, όσο και αν αυτές δεν φαίνεται να έχουν την αποδοχή της πλειοψηφίας της κοινωνίας. Και γι' αυτό παραμένει ακλόνητη στη θέση της. Στο υπουργείο Παιδείας αλλάζουν οι υφυπουργοί, στους μίνι - είναι αλήθεια- ανασχηματισμούς. Όχι η υπουργός. Παρά το γεγονός ότι η κυρία Κεραμέως φιγουράρει σε όλες ανεξαιρέτως τις δημοσκοπήσεις, τις ίδιες που δίνουν ποσοστά σαρωτικής διαφοράς στο κυβερνών κόμμα, στις θέσεις με τους λιγότερο δημοφιλείς υπουργούς, εκείνους που συγκεντρώνουν τις πιο αρνητικές γνώμες.

Είναι σαφές ότι η άποψη του πρωθυπουργού είναι διαφορετική για το έργο της υπ. Παιδείας και θεωρείται αποδεκτό και ελεγχόμενο το όποιο ενδεχόμενο πολιτικό κόστος συνεπάγεται η παραμονή της. Είναι αλήθεια ότι οι μεταρρυθμίσεις προκαλούν συγκρούσεις και ρήξεις. Και σε σχέση δε με την τελευταία μεγάλη σύγκρουση με τους εκπαιδευτικούς για τις αξιολογήσεις, δεν είναι εντελώς σαφές ότι οι κίνδυνοι που οι εκπαιδευτικοί καταλογίζουν στο νέο σύστημα είναι και απολύτως υπαρκτοί. Οι ερμηνείες προθέσεων αφήνουν γκρίζες ζώνες.

Όμως όταν η πολύ μεγάλη πλειοψηφία των εκπαιδευτικών είναι απέναντι, ίσως να είχε εξαρχής νόημα μία λιγότερο αδιάλλακτη στάση. Και το χειρότερο ίσως να μην είναι η διαφωνία των εκπαιδευτικών και των συνδικάτων. Εκεί μπορούν να χωρέσουν και να τεθούν πολλά και από τις δύο πλευρές. Το χειρότερο είναι ότι η κυρία Κεραμέως έχει αποτύχει να πείσει την κοινωνία, τον μέσο γονιό, για τις προθέσεις της. Και αυτό συμβαίνει κατ’ επανάληψη σε κάθε νομοθέτημα, σε κάθε επιλογή.

Και κάπου πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι αδιάλλακτες αποφάσεις και δράσεις για το καλό της κοινωνίας, ερήμην της κοινωνίας, θυμίζουν άλλες αντιλήψεις, μακριά από τη φιλελεύθερη σκέψη στη βάση και την ουσία της, η οποία θα έπρεπε να διέπει τον ή την επικεφαλής ενός εκπαιδευτικού συστήματος.

Όλες οι ειδήσεις

10:48

Aktor: Στα 11,25-12 ευρώ το νέο εύρος τιμής διάθεσης για τις μετοχές της ΑΜΚ

10:40

Ευρωαγορές: Σταδιακή άνοδος μετά τις αναφορές διαπραγματεύσεων στην Μέση Ανατολή

10:36

Η EOS Capital Partners και το Latsco Family Office αποκτούν το 30% της Nova ICT

10:26

Ξεκίνησε η τρίτη φάση του οικιστικού προγράμματος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας

10:09

Γιατί οι καλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να θέσουν όρια;

10:04

Δεύτερο τάνκερ του Προκοπίου χτυπήθηκε από το Ιράν

10:03

Το Ιράν στοχοποίησε ραντάρ και συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας σε αντίποινα για τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ

09:59

Δηλώσεις Γεραπετρίτη μετά την επίσκεψη σε Ιαπωνία, Βιετνάμ και Κορέα: «Καμία παραχώρηση στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας»

09:57

Τέλος από σήμερα τα ηλεκτρικά πατίνια για τους κάτω των 17

09:56

Στον Όμιλο HotelBrain το Carpe Diem στη Σαντορίνη

09:55

Volkswagen: Αναζητά στρατηγικό εταίρο στην Ινδία μέσω συνεργασίας με την JSW

09:49

Πειραιώς: Αναβάθμιση σε επενδυτική βαθμίδα από την Standard & Poor's

09:32

Ξεκινά η διαδικασία για κλιματισμό στο Μετρό της Αθήνας

09:11

Σε κλοιό καύσωνα και σήμερα η χώρα, με υψηλή θερμοκρασία και αφρικανική σκόνη

09:06

Goldman Sachs: Το brent μπορεί να ξεπεράσει τα 120 δολάρια εάν συνεχιστούν οι διαταραχές

08:53

Σε ιστορικό χαμηλό οι πυρκαγιές στο τμήμα του Αμαζονίου στη Βραζιλία το 2025

08:53

ΙΟΒΕ: Κατά 36% αυξήθηκαν οι τιμές των τροφίμων την τελευταία δεκαετία

08:41

Η πρόκληση του Ταμείου Ανάκαμψης: Να διατηρηθεί η δυναμική γιατί απέχει ακόμη η σύγκλιση

08:30

Καλύτερα από το αναμενόμενο τα κέρδη της Novartis το β΄ τρίμηνο

08:12

Οδηγίες πρόληψης και προστασίας από τον καύσωνα

07:47

Σήμα για ισχυρό τρίμηνο από Πειραιώς

07:35

Πόσα αξίζει το τρόπαιο του Μουντιάλ - Πέντε πράγματα που δεν ήξερες

07:34

Ο Τραμπ είχε «πολύ καλή» τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον νέο πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπέρναμ

07:28

Εξοικονομώ: Το λάθος που μπορεί να αναγκάσει τους ιδιοκτήτες να πληρώσουν δύο φορές

07:25

Δημόσιο: Χρωστάει πάνω από 3,7 δισ. ευρώ σε προμηθευτές, συνταξιούχους, φορολογούμενους

07:24

Τραμπ: Δασμοί 50% σε καναδικά προϊόντα

07:20

Πώς μοιράζεται η «πίτα» των δημοσίων επενδύσεων στις Περιφέρειες – Το γράφημα της εβδομάδας

07:17

Συντάξεις χηρείας: Σήμερα η ψήφιση της διάταξης που καταργεί τις περικοπές- Επιπλέον κόστος 48,4 εκατ. ευρώ για τον ΕΦΚΑ

07:15

«Όχι» από το Διοικητικό Εφετείο για τα πιλοτικά offshore αιολικά στο Βόρειο Αιγαίο - Εξετάζουν την «αντίδρασή» τους οι επενδυτές

07:12

Το σήμα Μητσοτάκη προς τους αυτοαπασχολούμενους - Το «μάθημα» της Εθνικής Ισπανίας -Η ΕΛ.ΑΣ και τα μη Κρατικά ΑΕΙ


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider