Κεραμέως: Σιδηρά αποδοκιμασία...

Δημήτρης Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Η κυρία Κεραμέως είναι ένα τουλάχιστον αμφιλεγόμενο πρόσωπο. Αν και στην αρχή η επιλογή της αντιμετωπίστηκε με συμπάθεια, λειτουργώντας με... σιδηρά εμμονή στις θέσεις της κατάφερε σχετικά γρήγορα να αντιστρέψει την όποια συμπάθεια ή ανοχή επέδειξε η κοινωνία στις επιλογές της.

Το προφανές είναι ότι η κυρία Κεραμέως εξακολουθεί να έχει την εμπιστοσύνη και στήριξη του πρωθυπουργού στις επιλογές της, όσο και αν αυτές δεν φαίνεται να έχουν την αποδοχή της πλειοψηφίας της κοινωνίας. Και γι' αυτό παραμένει ακλόνητη στη θέση της. Στο υπουργείο Παιδείας αλλάζουν οι υφυπουργοί, στους μίνι - είναι αλήθεια- ανασχηματισμούς. Όχι η υπουργός. Παρά το γεγονός ότι η κυρία Κεραμέως φιγουράρει σε όλες ανεξαιρέτως τις δημοσκοπήσεις, τις ίδιες που δίνουν ποσοστά σαρωτικής διαφοράς στο κυβερνών κόμμα, στις θέσεις με τους λιγότερο δημοφιλείς υπουργούς, εκείνους που συγκεντρώνουν τις πιο αρνητικές γνώμες.

Είναι σαφές ότι η άποψη του πρωθυπουργού είναι διαφορετική για το έργο της υπ. Παιδείας και θεωρείται αποδεκτό και ελεγχόμενο το όποιο ενδεχόμενο πολιτικό κόστος συνεπάγεται η παραμονή της. Είναι αλήθεια ότι οι μεταρρυθμίσεις προκαλούν συγκρούσεις και ρήξεις. Και σε σχέση δε με την τελευταία μεγάλη σύγκρουση με τους εκπαιδευτικούς για τις αξιολογήσεις, δεν είναι εντελώς σαφές ότι οι κίνδυνοι που οι εκπαιδευτικοί καταλογίζουν στο νέο σύστημα είναι και απολύτως υπαρκτοί. Οι ερμηνείες προθέσεων αφήνουν γκρίζες ζώνες.

Όμως όταν η πολύ μεγάλη πλειοψηφία των εκπαιδευτικών είναι απέναντι, ίσως να είχε εξαρχής νόημα μία λιγότερο αδιάλλακτη στάση. Και το χειρότερο ίσως να μην είναι η διαφωνία των εκπαιδευτικών και των συνδικάτων. Εκεί μπορούν να χωρέσουν και να τεθούν πολλά και από τις δύο πλευρές. Το χειρότερο είναι ότι η κυρία Κεραμέως έχει αποτύχει να πείσει την κοινωνία, τον μέσο γονιό, για τις προθέσεις της. Και αυτό συμβαίνει κατ’ επανάληψη σε κάθε νομοθέτημα, σε κάθε επιλογή.

Και κάπου πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι αδιάλλακτες αποφάσεις και δράσεις για το καλό της κοινωνίας, ερήμην της κοινωνίας, θυμίζουν άλλες αντιλήψεις, μακριά από τη φιλελεύθερη σκέψη στη βάση και την ουσία της, η οποία θα έπρεπε να διέπει τον ή την επικεφαλής ενός εκπαιδευτικού συστήματος.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

«Το παράκανε»: Ο Τραμπ απαιτεί από το ABC την απόλυση Τζίμι Κίμελ

23:45

Νιγηρία: Τουλάχιστον 29 νεκροί εξαιτίας επίθεσης ενόπλων στην πολιτεία Ανταμάουα

23:32

Uni Systems: Αυξημένα κατά 22% τα EBITDA το 2025 - Στα 268 εκατ. ευρώ ο τζίρος

23:20

Ο Τραμπ υπέρ της ιδέας να μετονομαστεί σε "NICE" η αστυνομία μετανάστευσης

23:07

Φρέσκα ρεκόρ αλλά με επιφυλακτικότητα στην Wall Street

22:53

Κέρδη σχεδόν 3% για το πετρέλαιο με φόντο την αβεβαιότητα στη Μέση Ανατολή

22:40

Δημοσιεύθηκε η νέα ΚΥΑ για τη λήψη μέτρων Πολιτικής Προστασίας στη Σαντορίνη

22:27

Πρόωρες βουλευτικές εκλογές στις 30 Μαΐου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Μάλτας

22:20

Απώλειες 1% για τον χρυσό αναμένοντας αποφάσεις κεντρικών τραπεζών

22:12

ΗΠΑ: Για απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ και οπλοκατοχή διώκεται ο Κόουλ Τόμας Άλεν

22:05

Η κόρη του πρώην προέδρου του Ουζμπεκιστάν δικάζεται στην Ελβετία για ξέπλυμα χρήματος

21:51

ΗΠΑ: Οι απώλειες μέσω social media οκταπλασιάστηκαν από το 2020

21:46

Ο Τραμπ συζήτησε τους όρους του Ιράν με τους συμβούλους του - Τι περιλαμβάνει η νέα πρόταση

21:43

Η Τέιλορ Σουίφτ θέλει να καταστήσει τη φωνή της καταχωρηθέν εμπορικό σήμα

21:40

Γεωργιάδης: Εντός του 2027 η παραλαβή 255 νέων ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ

21:39

Βουλή: Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για την παραχώρηση των Κρατικών Λαχείων

21:35

Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Έρευνα για απάτη 1,5 εκατ. ευρώ σε προμήθειες εξοπλισμού Covid στη Ρουμανία

21:29

Ισραήλ: «Το 2026 θα μπορούσε ακόμη να είναι μια χρονιά μαχών σε όλα τα μέτωπα» λέει ο αρχηγός του στρατού

21:21

Επίθεση στο δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών: Το Hilton λέει ότι τηρούσε τα πρωτόκολλα της Μυστικής Υπηρεσίας

21:06

Μερτς: «Η ιρανική ηγεσία προσπαθεί να ταπεινώσει τις ΗΠΑ - Χωρίς σχέδιο εξόδου ο Τραμπ»

20:55

Τρίκαλα: Ελεύθερο με περιοριστικούς όρους διευθυντικό στέλεχος της «Βιολάντα»

20:49

Το EFA GROUP αποκτά το 90% της Superior Air και επεκτείνεται σε MRO, εκπαίδευση και αεροπορικές υπηρεσίες

20:44

Αλεξόπουλος: «Τα διυλιστήρια στην Ελλάδα εξάγουν προϊόντα και καλύπτουν τις ανάγκες της αγοράς»

20:38

Νετανιάχου: «Οι ρουκέτες της Χεζμπολάχ επιβάλλουν τη συνέχιση της δράσης στον Λίβανο»

20:30

Γιατί η Κίνα τα βάζει ξανά με το «Made In Europe»

20:29

Η Trastor οδεύει προς ΑΜΚ για άντληση νέων κεφαλαίων

20:24

Μαρινάκης: «Επικίνδυνη για τη Δημοκρατία η επίθεση στη δικαιοσύνη από τον κ. Ανδρουλάκη»

20:19

Ο Μακρόν υπόσχεται να μιλήσει με το Ιράν για να ανοίξουν τα Στενά του Ορμούζ

20:10

Ταχιάος: «Αδύνατον η οδός Πόντου να παραδοθεί ταυτόχρονα με την επέκταση της γραμμής του Μετρό προς Καλαμαριά»

20:02

Πρωτοψάλτης για Λέσβο: «Κανένα περιθώριο για λάθος, αυστηρή τήρηση των μέτρων»

gazzetta
gazzetta reader insider insider