Εξανεμίστηκαν 400 δισ. δολ. από την αγορά των κρυπτονομισμάτων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εξανεμίστηκαν 400 δισ. δολ. από την αγορά των κρυπτονομισμάτων
Συνεχίζει την πτωτική του πορεία το bitcoin, χάνοντας προς στιγμήν το όριο των 61.000 δολαρίων.

Τελευταία ενημέρωση 21.31

Συνεχίζει την πτωτική του πορεία το bitcoin, χάνοντας προς στιγμήν το όριο των 61.000 δολαρίων, σε ένα selloff που άρχισε μετά το ιστορικό υψηλό που άγγιξε το διάσημο κρυπτονόμισμα την προηγούμενη εβδομάδα.

Αυτή την ώρα, το bitcoin κινείται στα 65.392 δολάρια, σημειώνοντας κέρδη 1%, ωστόσο νωρίτερα έφτασε μέχρι και τα 60.800 δολάρια. Τον τελευταίο χρόνο το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο, έχει διαγράψει μια «διαστημική» πορεία, καθώς η αξία του έχει σημειώσει άνοδο της τάξης του 124%. Μάλιστα, την προηγούμενη εβδομάδα σημείωσε νέο ρεκόρ, αγγίζοντας τα 73.800 δολάρια.

Η τιμή του κρυπτονομίσματος έχει υποστηριχθεί από την έναρξη των ETFs bitcoin στις ΗΠΑ, καθώς κι από το επερχόμενο halving, το οποίο ουσιαστικά επιβραδύνει την προσφορά του ψηφιακού νομίσματος στην αγορά. Ιστορικά, το halving έχει στηρίξει τις τιμές.

Η αξία όλων των ψηφιακών νομισμάτων που υπάρχουν πήρε την κατιούσα μετά το ρεκόρ του bitcoin, με τη συνολική αγορά των crypto να έχει απωλέσει μέχρι στιγμής αξία περίπου 400 δισ. δολαρίων, καθώς κι άλλα νομίσματα όπως το Ether και το Solana, υποχώρησαν επίσης απότομα.

Μέρος αυτής της πτώσης αποδίδεται πιθανότητα στην αποκόμιση κερδών, μετά το απότομο ράλι των κρυπτονομισμάτων.

Σε δηλώσεις του στο CNBC, o Vijay Ayyar, αντιπρόεδρος διεθνών αγορών κι ανάπτυξης στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων CoinDCX δήλωσε ότι: «Έχουμε δει υποχωρήσεις 20-30% σε ανάλογες καταστάσεις στο παρελθόν, όταν τα πράγματα θερμαίνονται, όπως συνέβη την περασμένη εβδομάδα».

Μέρος του momentum οφείλεται στα ETFs bitcoin, τα οποία κατέγραψαν συνολικά 154,4 εκατ. δολάρια καθαρών εκροών τη Δευτέρα, σύμφωνα με την BitMEX Research. Ήταν η πρώτη φορά που τα ETFs κατέγραψαν καθαρές εκροές από την 1η Μαρτίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το μεγαλύτερο συνταξιοδοτικό ταμείο στον κόσμο «εξερευνά» το bitcoin ως επένδυση

Bitcoin: Βουτιά 6,5% μετά το ιστορικό ρεκόρ της περασμένης εβδομάδας

Bitcoin: Βουτιά 6,5% μετά το ιστορικό ρεκόρ της περασμένης εβδομάδας

gazzetta
gazzetta reader insider insider