Standard Chartered: Το Bitcoin μπορεί να αγγίξει και τα 250.000 δολάρια το 2025

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Standard Chartered: Το Bitcoin μπορεί να αγγίξει και τα 250.000 δολάρια το 2025
Eπί τα βελτίω αναθεώρηση της πρόβλεψης για Bitcoin από η Standard Chartered. Τι εκτιμά η τράπεζα - Η συσχέτιση με τον χρυσό.

Σε επί τα βελτίω αναθεώρηση της πρόβλεψής της για την τιμή του Bitcoin στα 150.000 δολάρια από 100.000 δολάρια μέχρι το τέλος του 2024, προχώρησε το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας η Standard Chartered.

Μάλιστα, η τράπεζα προέβλεψε ακόμη ότι το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο θα φθάσει σε υψηλό 250.000 δολαρίων το επόμενο έτος, προτού «καθίσει» γύρω στα 200.000 δολάρια.

Η ανάλυσή της στηρίζεται σε μια σύγκριση με την τιμή του χρυσού μετά την εισαγωγή των διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων (ETF) χρυσού στις ΗΠΑ και σε μια συσχέτιση μεταξύ των εισροών των ETF και της τιμής του BTC. Τα spot ETFs bitcoin άρχισαν να διαπραγματεύονται στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο.

«Πιστεύουμε ότι η αναλογία του χρυσού – όσον αφορά τόσο στον αντίκτυπο των ETF όσο και στο βέλτιστο μείγμα χαρτοφυλακίου – παραμένει ένα καλό σημείο εκκίνησης για την εκτίμηση του "σωστού" επιπέδου τιμής του BTC μεσοπρόθεσμα», υπογραμμίζεται στο σημείωμα.

«Εάν οι εισροές ETF φθάσουν τη μέση εκτίμηση των 75 δισ. δολαρίων και/ή εάν οι διαχειριστές αποθεμάτων αγοράσουν BTC, βλέπουμε μια καλή πιθανότητα υπέρβασης του επιπέδου των 250.000 δολαρίων σε κάποιο σημείο του 2025» αναφέρεται καταληκτικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου της Lufthansa στη Ρόδο

Rebound στην Wall Street - Στο «τιμόνι» η Nvidia

Προς το «σφυρί» η Saudia Airlines – Στόχος του Ριάντ να γίνει επιχειρηματικός κόμβος

gazzetta
gazzetta reader insider insider