Bloomberg: Συνελήφθη ο Σου Ζου της Three Arrows Capital

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bloomberg: Συνελήφθη ο Σου Ζου της Three Arrows Capital
Άφαντος παραμένει ο συνιδρυτής της εταιρείας Κάιλ Ντέιβις. Η Three Arrows Capital άφησε χρέη 3 δισ. δολάρια στους επενδυτές της.

Η σύλληψη του συνιδρυτή της Three Arrows Capital, Σου Ζου στη Σιγκαπούρη την Παρασκευή ήταν ένα ακόμη παράδειγμα της δραματικά φθίνουσας περιουσίας των πρώην ιδρυτών κρυπτονομισμάτων σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι είχαν κάνει μεγάλη αίσθηση στον χώρο των crypto.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η Three Arrows κατατάχθηκε κάποτε μεταξύ των μεγαλύτερων και πιο επιτυχημένων crypto-native hedge funds και οι χαρισματικοί και συχνά προκλητικοί συνιδρυτές της φάνηκαν να απολαμβάνουν την προσοχή που τράβηξαν. Αλλά όταν το αμοιβαίο κεφάλαιο υπέστη μεγάλες απώλειες το 2022, λόγω μιας σειράς ατυχών στοιχημάτων σε crypto όπως το Luna και σε άλλες επενδύσεις, ο Ζου και ο συνιδρυτής της εταιρείας Κάιλ Ντέιβις κρύφτηκαν, αφήνοντας χρέη περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια προς τους επενδυτές.

Μετά από παρατεταμένη απουσία από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μήνες εικασιών σχετικά με το πού βρίσκονται, οι δύο τους επανεμφανίστηκαν τελικά στο Ντουμπάι, όπου είπαν ότι βοηθούσαν στην κυκλοφορία του OPNX, μιας πλατφόρμας για κωδικοποιημένες εκδοχές απαιτήσεων πτώχευσης - συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με το χρεοκοπημένο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων FTX. Στο X, παλαιότερα γνωστό ως Twitter, οι Ζου και Ντέιβις άρχισαν να δημοσιεύουν φωτογραφίες και να δίνουν συνεντεύξεις στα μέσα ενημέρωσης από προορισμούς όπως η Ταϊλάνδη, το Μπαλί, η Ισπανία και η Μαλαισία.

Όλο αυτό το διάστημα, ο Zhu και ο Davies συμμετείχαν σε μια πολύμηνη μάχη με την συμβουλευτική επιχειρήσεων Teneo - την εταιρεία που είχε οριστεί να βγάλει άκρη με την Three Arrows - με τον καθένα να κατηγορεί τον άλλον ότι δεν συνεργάστηκε.

«Ο Ντέιβις και ο Ζου (μαζί, οι «Ιδρυτές») - οι οποίοι και οι δύο διατήρησαν μια ιδιαίτερα ενεργή παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την αποτυχία της εταιρείας τους - δεν κατάφεραν να προσφέρουν ειλικρινή συνεργασία», ανέφερε η Teneo τον περασμένο Φεβρουάριο. «Όλο το διάστημα, ο κ. Ντέιβις συνέχισε να δημοσιεύει στον λογαριασμό του στο Twitter, αγνοώντας ανοιχτά τις οδηγίες του Δικαστηρίου και συνέχισε να απολαμβάνει την προσοχή των μέσων ενημέρωσης, ενώ συνεχίζει να εμποδίζει τις προσπάθειες (των εκκαθαριστών της Three Arrows), να αποκτήσουν πρόσβαση σε έγγραφα και πληροφορίες», ανέφερε η Teneo.

Ο Ζου, ο οποίος είχε πει προηγουμένως στο Bloomberg ότι ανησυχούσε για την προοπτική φυλάκισης του, κρατήθηκε στο αεροδρόμιο Changi καθώς προσπαθούσε να φύγει από τη Σιγκαπούρη, επειδή δεν συμμορφώθηκε με δικαστική απόφαση που τον υποχρέωνε να συνεργαστεί με την Teneo. Η εταιρεία είπε ότι είχε λάβει μια εντολή δέσμευσης κεφαλαίων που παράλληλα καταδικάζει τόσο τον Ζου όσο και τον Ντέιβις σε τέσσερις μήνες φυλάκιση. Η Teneo επιδιώκει να ανακτήσει περισσότερα από 1 δισ. δολάρια από τους δύο άνδρες.

Η χρηματοοικονομική ρυθμιστική αρχή της Σιγκαπούρης είχε ήδη απαγορεύσει στους Ζου και Ντέιβις να ασκούν οικονομικές δραστηριότητες στην πόλη-κράτος για εννέα χρόνια. Το πού βρίσκεται ο Ντέιβις είναι προς το παρόν ασαφές. Οι δικηγόροι του δεν απάντησαν σε αίτημα του Bloomberg για σχόλιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider