Κρυπτονομίσματα: Το δικό της stablecoin παρουσίασε η PayPal

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κρυπτονομίσματα: Το δικό της stablecoin παρουσίασε η PayPal
Το PayPal USD, υποστηρίζεται από καταθέσεις σε δολάρια ΗΠΑ και βραχυπρόθεσμα ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου

Η εταιρεία πληρωμών PayPal εγκαινίασε τη Δευτέρα ένα stablecoin σε δολάρια ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την υιοθέτηση ψηφιακών νομισμάτων για πληρωμές και μεταφορές.

Το stablecoin, γνωστό ως PayPal USD, υποστηρίζεται από καταθέσεις σε δολάρια ΗΠΑ και βραχυπρόθεσμα ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου, σύμφωνα με την εταιρεία.

Υπενθυμίζεται πως τα stablecoins είναι κρυπτονομίσματα που έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύονται από την άγρια αστάθεια που καθιστά δύσκολη τη χρήση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων για πληρωμές ή ως αποθήκη αξίας.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Νταν Σούλμαν, επιδιώκει να εδραιώσει την κυριαρχία της PayPal στις ψηφιακές πληρωμές, στηριζόμενος στην τεχνολογία που επιτρέπει άμεσες και χαμηλού κόστους μεταφορές χωρίς κεντρικό διαμεσολαβητή.

Οι μετοχές της PayPal έχουν υποχωρήσει περισσότερο από 35% τους τελευταίους 12 μήνες, με την έκτη χειρότερη επίδοση στον δείκτη Nasdaq 100, καθώς υποχώρησε η «άνθιση» που γνώρισαν οι ηλεκτρονικές πληρωμές εν μέσω της κορύφωσης της πανδημίας του κορονοϊού.

«Ο στόχος είνα με την πάροδο του χρόνου είναι ότι αυτό θα γίνει μέρος της συνολικής υποδομής πληρωμών» ανέφερε ο Σούλμαν, ο οποίος ετοιμάζεται να αποχωρήσει τους επόμενους μήνες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε κλοιό πιέσεων τα ομόλογα παγκοσμίως, υπό τον φόβο νέων αυξήσεων στα επιτόκια

Εταιρικά αποτελέσματα: Πάνω από τις εκτιμήσεις τα κέρδη των εταιρειών του S&P 500

gazzetta
gazzetta reader insider insider